Se hva Google vet om deg

Søkegiganten lagrer alle søkene dine, og vet hva du er interessert i.

GOOGLE VET: Vi fikk litt sjokk da vi fant ut at all søkehistorikk de siste fem årene var lagret hos Google.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GOOGLE VET: Vi fikk litt sjokk da vi fant ut at all søkehistorikk de siste fem årene var lagret hos Google. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Google begynte som en søkemotor, og endte opp som en IT-gigant som tilbyr blant annet epost-tjenester og Office-løsninger.

Dermed er mange logget inn hos Google når de bruker internett. Har du for eksempel først logget deg inn på Gmail-en din, er du også logget inn på selve søkemotoren.

Dette innebærer at Google samler inn en mengde informasjon fra deg, selv når du ikke er klar over det. Og i noen tilfeller: Selv når du ikke er logget inn.

Nå vil kredittkort-selskapene overvåke hvordan du bruker pengene dine

Søke- og nettlogg

En av tingene Google lagrer, er nettloggen din.

Så lenge du er logget inn på en av Googles tjenester lagres alle søk du foretar deg, og hvilke sider du klikker på i søkeresultatet.

Ved å gå til Google.no, og logge deg inn om du ikke allerede er innlogget, kan du trykke på tannhjulet øverst til høyre. Nederst i menyen dukker "Nettlogg" opp, og ved å trykke på denne åpenbarer det seg en heftig oversikt over hva du har drevet med på nettet de siste årene. Du kan også bruke adressen google.com/history.

Alt du søker etter mens du er logget inn blir lagret, og det gjør også sidene du besøker som resultat av søkingen. På vår jobb-Google-konto fant vi søke- og surfehistorikk fra så langt tilbake som 2006.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer