Se hvem som er på nettverket med SoftPerfect WiFi Guard

SoftPerfect WiFi Guard varsler deg automatisk når uinnvidde kobler seg på trådløsnettet ditt.

VARSLER DEG: Grønt lys viser PC-er og andre enheter som du har godkjent, mens rødt lys betyr at du bør gå dem nærmere i sømmene.
VARSLER DEG: Grønt lys viser PC-er og andre enheter som du har godkjent, mens rødt lys betyr at du bør gå dem nærmere i sømmene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes snart like mange trådløse nettverk som det finnes boliger i dette landet, og ikke alle har vært like flinke til å sikre nettet sitt. Og selv om man har sikret seg vil et trådløst nett aldri kunne bli helt trygt fra uautorisert tilgang. Passord kan som kjent både gjettes, knekkes og havne på avveie.

LES OGSÅ: Visste du at du enkelt kan se lagrede passord på PC-en?

Varsler deg

SoftPerfect WiFi Guard er et Windows-program som skanner det trådløse nettet ditt helt ned til hvert minutt, og lister deretter ut alle PC-er, mobiler, nettbrett og andre enheter som er tilkoblet. Det finnes mange slike programmer, men det som gjør dette spesielt interessant, er at hvis en ukjent enhet kobler seg til, får du øyeblikkelig et varsel om hendelsen på skjermen:

I tillegg kan du konfigurere programmet slik at det spiller en varsellyd, kjører et program eller sender en e-post når en ukjent enhet kobler seg til nettet ditt.

Programmet kan virke mot inntil 32 trådløse nettverk (og tilhørende kort) og skanner hvert nett til fastsatte tidspunkt, fra 1 til 60 ganger i timen. Du kan også skanne manuelt. Også PC-er som er beskyttet bak en programvarebasert brannmur, vil bli avslørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer