Se hvem som er på nettverket med SoftPerfect WiFi Guard

SoftPerfect WiFi Guard varsler deg automatisk når uinnvidde kobler seg på trådløsnettet ditt.

VARSLER DEG: Grønt lys viser PC-er og andre enheter som du har godkjent, mens rødt lys betyr at du bør gå dem nærmere i sømmene.
VARSLER DEG: Grønt lys viser PC-er og andre enheter som du har godkjent, mens rødt lys betyr at du bør gå dem nærmere i sømmene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes snart like mange trådløse nettverk som det finnes boliger i dette landet, og ikke alle har vært like flinke til å sikre nettet sitt. Og selv om man har sikret seg vil et trådløst nett aldri kunne bli helt trygt fra uautorisert tilgang. Passord kan som kjent både gjettes, knekkes og havne på avveie.

LES OGSÅ: Visste du at du enkelt kan se lagrede passord på PC-en?

Varsler deg

SoftPerfect WiFi Guard er et Windows-program som skanner det trådløse nettet ditt helt ned til hvert minutt, og lister deretter ut alle PC-er, mobiler, nettbrett og andre enheter som er tilkoblet. Det finnes mange slike programmer, men det som gjør dette spesielt interessant, er at hvis en ukjent enhet kobler seg til, får du øyeblikkelig et varsel om hendelsen på skjermen:

LEGGER SEG ØVERST: Hvis WiFi Guard finner ukjente enheter, legger denne meldingen seg over alle andre programvinduer, slik at du ikke unngår å se den.
LEGGER SEG ØVERST: Hvis WiFi Guard finner ukjente enheter, legger denne meldingen seg over alle andre programvinduer, slik at du ikke unngår å se den. Vis mer


I tillegg kan du konfigurere programmet slik at det spiller en varsellyd, kjører et program eller sender en e-post når en ukjent enhet kobler seg til nettet ditt.

Programmet kan virke mot inntil 32 trådløse nettverk (og tilhørende kort) og skanner hvert nett til fastsatte tidspunkt, fra 1 til 60 ganger i timen. Du kan også skanne manuelt. Også PC-er som er beskyttet bak en programvarebasert brannmur, vil bli avslørt.

SKANNER SÅ OFTE DU VIL: Du kan selv bestemme hvor hyppig programmet skal søke etter ukjente enheter.
SKANNER SÅ OFTE DU VIL: Du kan selv bestemme hvor hyppig programmet skal søke etter ukjente enheter. Vis mer


Slik gjør du det

Oppsettet er enkelt. Første gangen du kjører programmet vil alle enheter utenom din egen PC og ruteren dukke opp som ukjente, med IP-adresse, MAC-adresse og eventuelle enhetsnavn. Du må da manuelt «godkjenne» hver enkelt.

Dette gjør du ved å høyreklikk på dem i listen, velge Egenskaper, og huke av for «Jeg vet hvilken PC eller enhet dette er»:

Se hvem som er på nettverket med SoftPerfect WiFi Guard


Gratis for Windows-brukere

SoftPerfect WiFi Guard er gratis for Windows-brukere, og finnes også i en versjon for Mac - men den koster 10 dollar (85 kroner). En portabel versjon som ikke krever installasjon kan også lastes ned fra SoftPerfects nettsted.

Du finner mer informasjon og kan laste det ned fra denne siden.

Samleside: Datasikkerhet

LES OGSÅ: Dette gratisprogrammet sletter alt du har gjort - hver gang

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer