Samsung Galaxy Book

Se hvem som gjør comeback!

Samsung er tilbake med norsk trippellansering.

GALAXY BOOK: Samsung vender tilbake til det europeiske PC-markedet. Foto: Samsung
GALAXY BOOK: Samsung vender tilbake til det europeiske PC-markedet. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hele seks år har gått siden Samsung valgte å trekke seg ut fra PC-markedet i Europa – nå vender mobilkongen omsider tilbake. I Norge markeres tilbakekomsten med lanseringen av tre modeller.

Én av dem har vi allerede stiftet bekjentskap med, men Samsung har gjort en vesentlig endring på Galaxy Book S-modellen som ble avduket i august i fjor og som først blir tilgjengelig her til lands i sommer.

Galaxy Book S

Vi fikk en sniktitt på Galaxy Book S på IFA-messen i Berlin i september i fjor. Da var det snakk om en ARM-PC med Snapdragon-brikkesett, men i modellen som snart blir tilgjengelig i sommer, er Qualcomm Snapdragon byttet ut med Intel Core i5-prosessor.

Fordelene er blant annet bedre ytelse, men ulempen er noe dårligere batteritid. Med ARM-utgaven lovet Samsung 23 timer batteritid – Intel-utgaven har rundt 17 timer batteritid.

Galaxy Book S veier kun 950 gram og er ikke mer enn 11,8 millimeter tykk på det tykkeste, men er fremdeles forholdsvis velutstyrt med to USB-C-kontakter, microSD-kortleser og lydkontakt. PC-en er også utstyrt med WiFi 6 og Bluetooth 5, samt fingersensor.

Dette er Samsung Galaxy Book S - en av de første PC-ene med Qualcomms Snapdragon 8cx-brikke for bærbare PC-er. Vis mer

Galaxy Book Flex

2-i1-enhetene Galaxy Book Flex og Ion er de første PC-ene til Samsung med selskapets QLED-paneler, som selskapets dyrere TV-er er mest kjent for.

Flex kommer i to utgaver på 13,3 og 15,6 tommer, men her til lands får du kun kjøpt førstnevnte. Begge med QLED-panel, HDR, berøringsskjerm og en spesiell utendørsmodus som øker lysstyrken til 600 nits.

PC-en leveres også med Samsung S-Pen, som du sikkert er kjent med Galaxy Note-serien, og også her kan du veive med pennen i lufta for å styre PC-en.

En av de mer interessante detaljene med Galaxy Book Flex, men også Ion, er at styreflaten har integrert Wireless Powershare. Det er navnet på Samsungs reversible lading, som betyr at du kan lade enheter som støtter QI-standarden, som Galaxy-telefoner og Galaxy Buds, men selvsagt også produkter fra andre produsenter, rett fra plata.

Galaxy Book Flex med berøringsskjerm og støtte for Samsung S-Pen. Foto: Samsung
Galaxy Book Flex med berøringsskjerm og støtte for Samsung S-Pen. Foto: Samsung Vis mer

Det høres kanskje fiffig ut, men å lade via styreflaten gjør det umulig å bruke den mens PC-en er i bruk, så det er muligens ikke den beste plasseringen. Årsaken til plasseringen er dog at styreflaten er den eneste delen utenom skjermen som er i glass – resten av chassiset er i metall og der fungerer ikke trådløs lading.

Og hva med batteritid? Opptil 20 timer, sier Samsung, avhengig av modell. 10 minutter lading skal holde til drøyt 2 timer bruk.

Galaxy Book Ion

Hovedforskjellen mellom Flex og Ion er at førstnevnte har berøringsskjerm, det har ikke Ion. Men den har til gjengjeld mye av den samme skjermteknologien med QLED, HDR og opptil 600 nits lysstyrke på skjermen.

Felles er også at Galaxy Book Ion også kommer i utgaver på 13,3 og 15,6 tommer og med trådløs lading integrert i styreflaten, men også støtte for Samsung UFS-lagringskort og SIM-kort via en felles skuff.

Galaxy Book Ion har en lekker detalj på baksiden. Foto: Samsung
Galaxy Book Ion har en lekker detalj på baksiden. Foto: Samsung Vis mer

Men mens Flex leveres med tiende generasjon Intel Core-prosessor av typen 10-nanometer Ice Lake, sitter det et 14-nanometer Come Lake-brikkesett i Ion.

Også her lover Samsung med god batteritid: opptil 22 timer for modellen på 13,3 og 21 timer for den største på 15,6 tommer, med samme hurtglading som Galaxy Book Flex.

Galaxy Book S, Flex og Ion lanseres 30. juni. Under finner du prisoversikt:

  • ·Galaxy Book S: 14.800 kroner
  • Galaxy Book Ion: 13” med i5: 18.300 kroner, 13” med i7: 21.700 kroner, 15”: 22.800 kroner
  • Galaxy Book Flex: 23.400 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer