Brannfarlige MacBook Pro-batterier

Se hvordan batteriet kan ese ut

Apple tilbakekalte maskinene tidligere i år.

VOKSER: Motors sjefsredaktør Espen Stensruds Macbook begynte å bule. Dette var årsaken. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før sommeren utstedte Apple en tilbakekalling av MacBook Pro-maskiner med 15-tommer skjerm solgt mellom september 2015 og februar 2017.

Årsaken var problemer med overoppheting av batteriene.

- Kvalifiserer din MacBook Pro til ordningen, slutt å bruke maskinen og følg instruksjonene for å få batteriet erstattet, skrev Apple på sine supportsider.

Ifølge Apple var et «begrenset» antall maskiner rammet, men med tanke på tidsrommet ble det spekulert i at det dreide seg om ganske mange maskiner.

Forbudt å ha med på flyet

Som et resultat innførte amerikanske luftfartsmyndigheter et rutinemessig forbud mot å ha med maskiner omfattet av tilbakekallingen ombord på fly, både som håndbagasje og innsjekket bagasje.

EU gikk ikke så langt som å innføre et forbud, men satte som krav at maskinene skulle skrus av og ikke brukes under flyvning, skriver Business Insider.

De ulike flyselskapene har satt egne regler for hva de har tillatt. Noen har hatt totalforbud (TUI og Thomas Cook), mens andre har tillatt passasjerer å ta dem med i kabinen (Virgin Australia). Så har du Thai Airways som har latt passasjerer ta med maskinen kun dersom batteriet har blitt byttet ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.