Se Linux redde Windows

GJENSYN: Visste du at du kan bruke Ubuntu til å fikse Windows? Her ser du hvordan!

Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss kjenner følelsen. Du er akkurat ferdig med å installere Windows og programmene dine på nytt, og alt fungerer perfekt. Nå skulle du bare ønske at det kunne forbli slik, men alle som har brukt Windows vet at systemet har en tendens til å bli vesentlig tregere med tiden.

Og dermed er det på'an igjen med nye timer med reinstallasjon og konfigurering. Eller?

Speilbilde-løsningen

Det finnes heldigvis løsninger også på dette. Den mest anerkjente er å lage et såkalt speilbilde (image) av innholdet på harddisken når alt fungerer optimalt. Et speilbilde er i praksis et arkiv eller konteiner som inneholder alle filene på partisjonen eller harddisken. Dette kan legges på en annen harddisk, nettverket eller på DVD-plater.

Når ting begynner å gå tregt, og virusene og feilmeldingene florerer, kan du gjenopprette harddisken fra speilbildet, slik at alt blir tilbakestilt til slik det var da speilbildet ble opprettet. Dermed sparer du mange timers arbeid.

Det finnes en rekke programmer som er laget til formålet, de beste har vi omtalt her på DinSide tidligere, deriblant FarStone DriveClone og Acronis TrueImage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer