Netflix Party

Se Netflix med andre i karantene

Nettlesertillegget Netflix Party lar deg ha filmkveld med venner selv i selvisolasjon.

OPPSVING: Nettlesertillegget Netflix Party har fått en oppsving som følge av coronaviruset. Foto: Kirsti Østvang
OPPSVING: Nettlesertillegget Netflix Party har fått en oppsving som følge av coronaviruset. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Mange tyr til Netflix og andre strømmetjenester om dagen. Muligens for mange, så nå ber faktisk EU om at de å slutter å vise filmene og seriene sine i HD-kvalitet, for å forhindre at internett bryter sammen fordi så mange ser samtidig, skriver Dagbladet.

Selv om det får tiden til å gå, kan det jo være aldri så kjedelig å se på serier og filmer hele dagen alene. Derfor har tjenesten Netflix Party fått en oppsving de siste dagene etter at en Twitter-melding gikk viralt, skriver NY Post.

Vi har skrevet om det tidligere, og kort forklart er det et nettlesertillegg som kombinerer Netflix med chattetjeneste.

Slik fungerer det

Netflix Party lager et virtuelt videovisningsrom, hvor lyd og video er synkronisert for alle seerne. I tillegg kan man chatte med hverandre og gi hverandre reaksjoner underveis i visningen. Det er ikke videochat, men det er kanskje like greit mellom slurping av cola og popcorn-knasking.

Se Netflix med andre i karantene

For å bruke Netflix Party, må du installere det som et tilleggsprogram i Google Chrome. Det kan lastes ned gratis fra Chrome Web Store, og legger seg som en NP-knapp ved siden av adressefeltet i nettleseren.

Deretter åpner du en film eller serie i Netflix. Det siste du må gjøre for å starte festen er å trykke på NP-ikonet ved siden av adresselinja og deretter knappen «Start the party».

Se Netflix med andre i karantene

Deretter vil du få opp et sprettoppvindu som viser en URL som du kan dele med venner og andre du vil skal være med på ditt Netflix Party.

Skal du delta, må du selvfølgelig også installere tilleggsprogrammet i Google Chrome, åpne lenken du får tilsendt og så trykke på NP-ikonet ved siden av adresselinja.

Se Netflix med andre i karantene

Som nevnt har Netflix Party eksistert en stund, men ifølge Business Insider har utviklerne nylig oppdatert tjenesten for å takle den økte pågangen som følge av at mange holder seg hjemme på grunn av coronaviruset.

Andre lignende tjenester skal være Kast, TwoSeven og Watch2gether.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer