Se OL i HD uten HD-mottaker

Du kan se alle øvelsene i HD-oppløsning, gratis på nett. Her ser du hvordan.

Se OL i HD uten HD-mottaker
Publisert
Sist oppdatert

NRK har ventet lenge, men i forbindelse med OL i Vancouver som starter førstkommende fredag, kan du endelig se TV-sendinger fra statskanalen i ekte HD-oppløsning. Både Viasat, Get, Altibox, Canal Digital og RiksTV-kunder skal kunne ta inn NRK HD. Les mer om saken.

Samme kvalitet

Men det er heldigvis ikke bare disse som kan ta inn TV-sendinger i HD-kvalitet. NRK sender faktisk alle øvelsene på nett også, samtlige i 720P, samme oppløsning som på de ordinære HD-sendingene på TV (1280 x 720 piksler).

Hele 9 forskjellige nett TV-kanaler, samtlige med kommentatorer, er på plass, i tillegg til en alltid oppdatert resultatservice fra alle øvelsene. Totalt sett er dette den desidert største OL-satsningen fra NRK noensinne.

Microsofts Silverlight-teknologi er valgt som teknisk platform. Dette kommer i form av en såkalt plugin som finnes til de mest populære nettleserne både til Windows- og Mac-brukere. Linux har en tilsvarende løsning kalt Moonlight, men OL-sendingene skal i følge NRKbeta ikke være støttet på Linux.

Slik gjør du det

Du installerer Silverlight enkelt ved å klikke her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.