Se opp for Facebook-svindel

Folk med skumle hensikter prøver å kapre Facebook-passordet ditt.

Publisert
Sist oppdatert

Nå blir også Facebook infisert av spam og andre uhumskheter.

Du har muligens sett spaminnlegg i enkelte grupper der det typisk står "I love this group! Also check out (sett inn luguber nettside her)". For oss nordmenn er det imidlertid ganske lett å avsløre den slags, siden det tross alt er på et annet språk.

Men - hva om en av dine amerikanske venner hadde postet på din Wall med beskjeden "Happy new year! I just updated my new home page with new pictures at (sett inn luguber nettside her)". Det KAN hende du hadde bitt på. Eller hva om det stod på norsk og var sendt fra en av dine nærmeste venner?

Pass på!

Nå er nemlig phisherne i full gang med å stjele Facebook-passord, for deretter å poste spam av denne typen. De begynner med å sende deg en epost som i utgangspunktet er helt lik den du får når noen har postet på wallen din, a la dette:

To see your wall or to write on John's Wall, follow the link below:http://www.facebook.com.profile.php.id.371233.cn

Nettsiden ser tilsynelatende ut som Facebooks forside:

Som du ser (oransj pil), er det egentlig et kanadisk kinesisk domene som har denne siden (ikke logg inn), men den ser identisk ut med Facebooks innloggingsside. Når du så "logger inn" er passordet ditt fanget opp av phisherne, som da kan bruke din konto til å poste lignende spam på dine venners walls, sende beskjeder og Gud vet hva.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer