Se opp for Google Wave-svindel

Bølger av svindelforsøk i kampen om å få invitasjon, i følge sikkerhetsselskap.

Google håper at Wave skal revolusjonere måten vi samhandler og kommuniserer med kolleger og venner på.
Google håper at Wave skal revolusjonere måten vi samhandler og kommuniserer med kolleger og venner på. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Googles kommende kommunikasjons- og samarbeidsplatform, Wave, omtales gjerne som en mulig arvtaker til dagens epost- og chatteløsninger. Interessen rundt den foreløpig lukkede løsningen har vært enorm, ikke minst på grunn av at Google nylig inviterte 100.000 mennesker til å prøve løsningen i praksis.

Svindel

En god del av invitasjonene er blitt solgt videre på nettauksjoner, og enkelte nettsteder har også lokket med invitasjoner til dem som setter seg på liste. Nå viser det seg at mye av denne aktiviteten i kjølvannet av Google-invitasjonene kan være reinspikka svindel.

Blant annet skal Twitter ha blitt utnyttet av nettkriminelle til å spre lenker til nettsider med skadelig kode, og der besøkende blir oppfrodret til å oppgi personlige data for å få invitasjon, i følge sikkerhetsselskapet Trend Micro.

Les også: Beskytt deg mot keyloggere

Manipulerer Google-søk

- Den samme taktikken brukes på Googles søkemotor der cyberkriminelle har manipulert søkeresultatet relatert til søkeord basert på Google Wave-invitasjoner, sier Rik Ferguson, sikkerhetsekspert på Trend Micro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer