Svindel på Facebok

Se opp for kose-poster

Kan virke hyggelig og uskyldig, men du kan ryke på en smell.

BARE SØTT?: Bilder av søte hunder der brukere bes skrive navnet på hunden sin, kan være uskyldig nok, men sikkerhetsekspert advarer. Dette er en illustrasjon. Foto: Shutterstock
BARE SØTT?: Bilder av søte hunder der brukere bes skrive navnet på hunden sin, kan være uskyldig nok, men sikkerhetsekspert advarer. Dette er en illustrasjon. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Facebook er full av diverse butikktilbud, konkurranser og andre ting som er til for å engasjere brukere.

Noe av det er bare uskyldig moro, men også her er svindlere på ferde.

Ingenting er gratis

Nå advarer sikkerhetsselskapet KnowBe4 om en type meme-svindel på det sosiale nettverket.

Et eksempel kan være et innlegg med bilde av en søt hund, med spørsmål om hva hunden din heter. I noen tilfeller fristes det med premier til de som legger igjen svar.

– Svindlere vet at vi trigges av muligheten til å få noe gratis, og det er viktig å forstå at ingenting på internett er gratis. Slike innlegg kan se uskyldige ut, men svaret du gir kan være svært nyttig for svindlerne, sier sikkerhetsekspert Jelle Wieringa i IT-sikkerhetskonsernet KnowBe4 i en pressemelding.

Svindlerne kan for eksempel være ute etter informasjon for å finne ut av passordene dine eller informasjon for å svare på sikkerhetsspørsmål for nettkontoene dine.

De kan også ønske å samle informasjon som senere kan brukes til sosial manipulasjon gjennom for eksempel phishing. Fordi formålet med sosiale medier er å dele informasjon, er disse plattformene et nyttig verktøy for svindlere for å få tak i informasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer