Se på denne fra Sonos

Det «spaca» utseendet skal gi en helt spesiell type lyd.

FLAGGSKIP: De siste årene har Sonos fokusert på billigere og helt bærbare høyttalere, men nå lanserer de en ny high-end-variant. Foto: Sonos
FLAGGSKIP: De siste årene har Sonos fokusert på billigere og helt bærbare høyttalere, men nå lanserer de en ny high-end-variant. Foto: Sonos Vis mer
Publisert

Sonos har vårslipp og har i dag lansert to produkter. Det er ikke hodetelefoner som det har gått rykter om en stund, men to nye premium multiromshøyttalere.

Era 100 og 300

Den minste, Era 100, er i praksis en erstatning for Sonos One, som ble lansert høsten 2017. Dette er selskapets minste høyttaler med strømkabel, og passer bra til mindre rom eller som et par i et stereoppsett.

Era 300 er en splitter ny høyttaler som plasserer seg mellom lillebror Era 100 og Sonos Five.

Satser på romlyd

Den har et litt mer «spaca» utseende enn tidligere høyttalere fra Sonos, med tilsammen seks drivere, som sender lyden til venstre, høyre, fremover og oppover. Den er konstruert spesielt med tanke på å spille av såkalt romtilpasset lyd, spatial audio, med Dolby Atmos.

Dette er den nyeste trenden i lydverdenen. Dette blir også kalt 3D-lyd, og innebærer at lyden spres i ulike retninger og til slutt omslutter deg. Apple bruker det samme i sine lydprodukter, inkludert nyeste AirPods og HomePod-høyttalere.

Sonos trekker spesielt frem fordelen dette gir til hjemmekino-bruk, og du kan naturligvis pare Era 300-høyttalere sammen i stereo og koble de til en Beam- eller Arc-lydplanke for en real hjemmekino-opplevelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer