Se på denne fra Sonos

Det «spaca» utseendet skal gi en helt spesiell type lyd.

FLAGGSKIP: De siste årene har Sonos fokusert på billigere og helt bærbare høyttalere, men nå lanserer de en ny high-end-variant. Foto: Sonos
FLAGGSKIP: De siste årene har Sonos fokusert på billigere og helt bærbare høyttalere, men nå lanserer de en ny high-end-variant. Foto: Sonos Vis mer
Publisert

Sonos har vårslipp og har i dag lansert to produkter. Det er ikke hodetelefoner som det har gått rykter om en stund, men to nye premium multiromshøyttalere.

Era 100 og 300

Den minste, Era 100, er i praksis en erstatning for Sonos One, som ble lansert høsten 2017. Dette er selskapets minste høyttaler med strømkabel, og passer bra til mindre rom eller som et par i et stereoppsett.

Era 300 er en splitter ny høyttaler som plasserer seg mellom lillebror Era 100 og Sonos Five.

Satser på romlyd

Den har et litt mer «spaca» utseende enn tidligere høyttalere fra Sonos, med tilsammen seks drivere, som sender lyden til venstre, høyre, fremover og oppover. Den er konstruert spesielt med tanke på å spille av såkalt romtilpasset lyd, spatial audio, med Dolby Atmos.

3D-LYD: Ifølge Sonos er Era 300 konstruert for romtilpasset lyd med en timeglassfigur. Foto: Sonos
3D-LYD: Ifølge Sonos er Era 300 konstruert for romtilpasset lyd med en timeglassfigur. Foto: Sonos Vis mer

Dette er den nyeste trenden i lydverdenen. Dette blir også kalt 3D-lyd, og innebærer at lyden spres i ulike retninger og til slutt omslutter deg. Apple bruker det samme i sine lydprodukter, inkludert nyeste AirPods og HomePod-høyttalere.

Sonos trekker spesielt frem fordelen dette gir til hjemmekino-bruk, og du kan naturligvis pare Era 300-høyttalere sammen i stereo og koble de til en Beam- eller Arc-lydplanke for en real hjemmekino-opplevelse.

For øvrig har Sonos inngått en avtale med Apple om å kunne spille romtilpasset lyd fra Apple Music på både Era 300, Arc og Beam (Gen. 2). Dette blir tilgjengelig fra og med 28. mars, får DinSide opplyst.

ERA 100: Play One erstattes med Era 100. Designet er ganske likt, men lydmessig er det gjort forbedringer, ifølge produsenten. Foto: Sonos
ERA 100: Play One erstattes med Era 100. Designet er ganske likt, men lydmessig er det gjort forbedringer, ifølge produsenten. Foto: Sonos Vis mer

Era 100 har for øvrig den samme runde utformingen som forgjengeren, og har ikke lyd som sendes oppover. Den mindre størrelsen gjør at denne som nevnt egner seg bedre til bruk i et mindre rom - eller som en del av et hjemmekino-oppsett.

Begge de nye høyttalerne har støtte for Wi-Fi-strømming, AirPlay 2, Bluetooth og USB-C. De har også innebygde mikrofoner for stemmestyring via enten Sonos Voice Assistant eller Amazon Alexa. Google Assistant er ikke på plass, da det er en pågående disputt mellom Sonos og Google om patenter og eierskap av teknologi.

Dette blir prisen

Både Era 100 og Era 300 blir tilgjengelig fra og med den 28. mars.

Den minste høyttaleren har en veiledende pris på 249 dollar, mens den største koster 449 dollar. Norske priser blir henholdsvis 2799 og 4999 kroner.

Sonos er fortsatt i den dyrere enden av skalaen. Til sammenligning tar Apple 3799 kroner for sin største HomePod-smarthøyttaler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer