Har serie- eller filmpartneren flyttet?

Se på TV sammen når dere ikke er sammen

Sånn ser dere serier sammen, samtidig.

TV-PARTY: Se favorittserien sammen med venner, selv om dere ikke er på samme sted. Foto: NTB Scanpix
TV-PARTY: Se favorittserien sammen med venner, selv om dere ikke er på samme sted. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For mange er det å benke seg foran TV-en med favorittserien et av ukas høydepunkt. Og for mange er det også en måte å samle vennegjengen på, for å diskutere, se og le sammen.

Men gjør man da hvis noen i vennegjengen flytter et annet sted, eller ikke kan komme? Finnes det noen løsning?

Selvfølgelig, og Popular Science har funnet flere måter man kan se TV sammen på, uten å fysisk måtte være på samme sted.

Netflix

Veldig mange av oss bruker Netflix for å se favorittserien, såframt den finnes der. Med tilleggsprogrammet Netflix Party kan hele vennegjengen se serien eller filmen sammen.

Netflix Party lager et virtuelt videovisningsrom, hvor lyd og video er synkronisert for alle seerne. I tillegg kan man chatte med hverandre og gi hverandre reaksjoner underveis i visningen.

For å bruke Netflix Party, må du installere det som et tilleggsprogram i Google Chrome. Det kan lastes ned gratis, og det er bare én i vennegjengen som trenger å installere det. Det vil da legge seg en NP-knapp ved siden av adressefeltet i nettleseren.

Deretter åpner man en film eller serie i Netflix. Det siste du må gjøre for å starte festen er å trykke på NP-ikonet ved siden av adresselinja, og invitere de du vil skal være med deg å se film.

HBO og andre streamingtjenester

Men hva hvis jeg bruker Netflix, men vil se noe på for eksempel HBO, tenker du kanskje?

Da kan tilleggstjenesten Rabbit hjelpe deg. Rabbit fungerer med alle streamingtjenester, og i tillegg til video og skriftlig chat, kan man også dele bilder og chatte med lyd.

Rabbit skal også være ekstremt enkelt å bruke. Du kan lage en bruker gratis, og vil da få en URL-adresse til ditt eget «rom». Inne på rommet ditt kan du søke opp videoen eller filmen du vil se, enten ved å bruke nettadressen, eller søke med søkeord.

Når du har funnet filmen, kan du dele URL-en til rommet ditt med de du vil at skal være der sammen med deg. De andre deltakerne trenger ikke selv å være Rabbit-brukere, og trenger bare din invitasjon.

Facebook, Vimeo og YouTube

Det er kanskje ikke alltid man vil sette av hele kvelden for å se på tv, noen ganger vil man for eksempel bare se noen korte YouTube-videoer sammen. Også dette finnes det løsning for hvis du vil dele det med noen på andre siden av kloden.

Tjenestene Watch2Gether, Sync Video, og Synatop gir deg muligheten til å se videoer med venner andre steder. De fungerer etter samme prinsipp som Netflix Party og Rabbit: Du lager et virtuelt rom, som du inviterer de du ønsker inn i. Der kan dere se videoer sammen samtidig.

I tillegg kan du bruke tjenesten Facebook Watch Party. Tjenesten er en del av Facebook, og er tilgjengelig i gruppechatter. Det er kanskje ikke her du ser serier eller videoer, men den lar deg dele videoer med medlemmer av en gruppe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer