Seagate 2 TB Desktop SSHD

En hybridløsning med SSD og stor harddisk - er det en god idé?

NEI - IKKE SLIK: Denne hybriddisken var Seagate lover mye, men det holder ikke. Vi har testet! Foto: Brynjulf Blix
NEI - IKKE SLIK: Denne hybriddisken var Seagate lover mye, men det holder ikke. Vi har testet! Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seagate har lenge jobbet med løsninger som kombinerer tradisjonelle harddisker, som er trege men gir mye lagring for pengene, og SSD-disker. Sistnevnte er som kjent lynraske, men gir lite lagringsplass per krone.

Produsenten har allerede i flere år hatt Momentus XT-serien for bærbare. Dette er en kombinasjon av harddisk og samme type flashminne som sitter i en SSD. Dette minnet fungerer som en slags mellomlagring, det vil si en mellomstasjon mellom prosessoren og en tregere (vanlig) harddisk. Løsningen forsøker altså å kombinere høy ytelse og kapasitet med lav pris, og kalles for SSHD.

Den første Momentus XT-disken testet vi allerede i 2010. Den hadde en SSD-del på 4 GB. Senere utgaver hadde raskere og større SSD-del, men 8 GB er ikke nok til å holde verken system eller programmer.

Mindre gevist enn ønsket

Denne disken har 2 TB lagringskapasitet på den roterende delen og fremdeles bare 8 GB flashminne av samme type som brukes på SSD.

Formatet er 3,5 tommer, og den er beregnet på bruk i alminnelige stasjonære PC-er med SATA-grensesnitt.

Arbeidsmåten hos slike hybriddisker er grovt sett at data som brukes ofte blir liggende i den raske SSD-delen, mens data som brukes sjelden blir liggende på de roterende platene i harddisken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer