Seagate Cheetah X15 - verdens raskeste harddisk

Rotasjonshastigheten på harddisken i kombinasjon med antallet og tettheten på platene, utgjør den maksimale hastigheten en harddisk kan oppnå. Derfor har de raskeste diskene for servere også rotert fortest. Nå hever Seagate nivået til nye høyder.

Publisert

En rotasjonshastighet på 7200 rpm er i ferd med å ta over for 5400 rpm på vanlige PCer. På servere er det en tilsvarende overgang fra 7200 rpm til 10 000 rpm. Selv om Hitachi har hatt disker med 12 000 rpm i et års tid, har ikke disse vært særlig utbredt. Det er derfor ekstra spennende når Seagate nå øker hastigheten så det virkelig monner.

Store fordeler

Når Seagate konstruerer en disk som spinner så enormt raskt, er det mange hensyn som må tas. Denne disken roterer faktisk hele 250 ganger i sekundet. Her er det enorme krefter i spill og kravet til presisjon er stort.

Med 15 000 rpm er forsinkelsen redusert til fantastiske 2 millisekunder. Til sammenligning er forsinkelsen 2,97 ms for 10 000 rpm og 4,17 ms for 7200 rpm. Forsinkelsen er den gennomsnittlige tiden disken må vente på at platen skal rotere frem til starten av den sektoren som skal leses etter at hodet har søkt seg frem til riktig spor. I praksis betyr det den tiden som disken bruker på en halv runde.

Søketiden er på fantastiske 3,9 millisekunder og hvis du legger til forsinkelsen får du en aksesstid på bare 5,9 ms. Ingen andre disker er i nærheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer