Seagate SSHD 500GB

I mars 2012 skrev vi at tredje generasjon hybriddisker var underveis. Nå har vi testet en av dem.

TO-I-ETT: Men er Seagates hybrid-disk nå endelig voksen? Foto: Brynjulf Blix
TO-I-ETT: Men er Seagates hybrid-disk nå endelig voksen? Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at en ren SSD-løsning er den som gir best ytelse. Problemet er kapasiteten, eller rettere sagt prisen for kapasiteten. En SSD på rundt 500 GB koster godt over 2.000 kroner i skrivende stund, mens hybridløsningen fra Seagate koster en fjerdedel.

Hybriddiskene fra Seagate har innebygd flashminne-SSD på 8 GB, men du kan ikke skille dette ut fra totalkapasiteten, den er "usynlig" både når du installerer og formaterer, og når du bruker disken. Diskene roterer med 5400 omdreininger.

All håndtering av hvilke data som havner hvor håndteres av diskens kontroller, det eneste du merker er at endel operasjoner går raskere.

Les også: SSHD - liten pose og stor sekk?

Vårt testeksemplar er den minste og tynneste varianten, med kapasitet på 500 GB og tykkelse på sju millimeter. Når man får den i hendene er det påtagelig hvor tynn og lett denne disken er. Skal du bruke den i en alminnelig bærbar kan den bli for tynn, slik at du på en eller annen måte må sørge for at den ikke blir liggende og slenge. Dette avhenger av festemekanismen i maskinen, og hvilke skruehull som brukes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer