SecretDrive - lag hemmelige disker

Hvis du vil holde filene for deg selv.

SecretDrive - lag hemmelige disker
Publisert
Sist oppdatert

Er det flere i husstanden som deler én og samme PC? Kunne du tenke deg å ha en del mapper og filer for deg selv? Da kan SecretDrive være en smart løsning.

I praksis er det snakk om å lage virtuelle, krypterte "disker", med egen stasjonsbokstav i Utforsker. For å få tilgang til diskene trenger du passord. Kan du ikke passordet, har du heller ingen mulighet til å få tilgang, siden dataene er sterkt kryptert.

Les også: Verre enn å miste lommeboka

Veldig enkelt

Ved hjelp av SecretDrive kan du lage inntil 8 slike virtuelle stasjoner, og du bestemmer selv hvor stor kapasitet de skal ha. I utganspunktet foreslår programmet å lage dem så store at de enten får plass på en DVD eller CD, men dette kan du overstyre.

En slik virtuell stasjon består av én enkelt fil, med etternavn sec. SecretDrive beskytter disse filene slik at de ikke lar seg slette eller flytte, med mindre programmet blir avinstallert.

SecretDrive legger seg som et ikon på systemstatusfeltet, og ved å høyreklikke den kan du lage nye disker, samt montere og avmontere disker du allerede har laget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer