SecretDrive - lag hemmelige disker

Hvis du vil holde filene for deg selv.

SecretDrive - lag hemmelige disker
Publisert
Sist oppdatert

Er det flere i husstanden som deler én og samme PC? Kunne du tenke deg å ha en del mapper og filer for deg selv? Da kan SecretDrive være en smart løsning.

I praksis er det snakk om å lage virtuelle, krypterte "disker", med egen stasjonsbokstav i Utforsker. For å få tilgang til diskene trenger du passord. Kan du ikke passordet, har du heller ingen mulighet til å få tilgang, siden dataene er sterkt kryptert.

Les også: Verre enn å miste lommeboka

Veldig enkelt

Ved hjelp av SecretDrive kan du lage inntil 8 slike virtuelle stasjoner, og du bestemmer selv hvor stor kapasitet de skal ha. I utganspunktet foreslår programmet å lage dem så store at de enten får plass på en DVD eller CD, men dette kan du overstyre.

Grensesnittet i programmet er svært enkelt.
Grensesnittet i programmet er svært enkelt. Vis mer


En slik virtuell stasjon består av én enkelt fil, med etternavn sec. SecretDrive beskytter disse filene slik at de ikke lar seg slette eller flytte, med mindre programmet blir avinstallert.

SecretDrive - lag hemmelige disker


SecretDrive legger seg som et ikon på systemstatusfeltet, og ved å høyreklikke den kan du lage nye disker, samt montere og avmontere disker du allerede har laget.

De virtuelle diskene kan lagres lokalt på harddisken, på nettverksstasjoner eller på minneplugger. Sistnevnte er en smart løsning for deg som er opptatt av at data på minneplugger ikke skal komme på avveie.

Når disken er montert med egen stasjonsbokstav i Windows, vil du kunne bruke den som en hvilken som helst harddisk eller minneplugg, og kopiere data fra og til den via Utforsker. Du kan naturligvis også lagre direkte til den virtuelle disken fra Word, Excel, Photoshop osv. Du kan også velge å montere den som "read only", hvis du bare trenger lesetilgang og er redd for at data på disken skal bli overskrevet.

Du lager en ny disk ved å følge en lettfattelig veiviser.
Du lager en ny disk ved å følge en lettfattelig veiviser. Vis mer


Gratis for de fleste

Programmet er gratis dersom du har 32-bits Windows (alle nyere versjoner støttes). Du finner mer informasjon om andre funksjoner, og kan laste ned SecretDrive fra denne siden.

OPPDATERT: Et godt alternativ til SecretDrive er Truecrypt (åpen kildekode).

Les også: Slik blir usikre programmer sikre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer