Secrets lar deg tukle

Programmet som lar deg endre "hemmelige" innstillinger på Macen din.

Secrets lar deg tukle
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du kjører OSX er det en rekke ting du kan finjustere på for å tilpasse maskinen til dine behov. De fleste av disse innstillingene finner du under Systemvalg.

Dog er det en del innstillinger som er godt gjemt, og som du i utgangspunktet ikke får fikset på om ikke du er en racer i terminalvinduet; noe vi har grunn til å tro at gjelder for de fleste av oss.

Det er her programmet Secrets kommer inn i bildet. Med Secrets kan du tukle med en rekke innstillinger som er godt gjemt. Det hele foregår enkelt og greit, og alle innstillinger er kategorisert pr applikasjon. Snedig er det også at programmet viser deg skjulte innstillinger for applikasjonene du har installert; ikke bare for de som er laget av Apple.

15 anbefalte Mac-programmer

Secrets installeres som et såkalt preference pane og ser slik ut:

Som det fremgår av bildet, er de mest populære innstillingene samlet under "Top Secrets". Blant de mest populære innstillingene er muligheten for å endre bakgrunnsbildet ved innlogging (utrolig nok er dette egentlig ikke mulig å endre), måten skrollpilene vises på, dra widgets ut fra dashboardet (og på selve skjermbildet) og vise URL-er i Safari når du holder muspekeren over lenker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.