Seint ute? Send en Glympse

Briljant nettjeneste når du vil dele posisjonen din over en kort periode.

Send andre en Glympse, så får de se på et kart hvor du er og når du kommer frem.
Send andre en Glympse, så får de se på et kart hvor du er og når du kommer frem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ikke lenge siden omtalte vi nettets nye trend; lokasjonsbaserte nettjenester der aktører som Gowalla og Foursquare etter hvert har fått mange brukere som "sjekker inn" på ulike steder rundtom i verden og dermed forteller sine venner om hvor de er, tjener opp "klistremerker" og mottar tilbud fra stedene de besøker ofte.

I artikkelen nevnes også Google Latitude; Googles tjeneste som gjør at du kan dele din nåværende posisjon med vennene dine. Nylig lanserte også Facebook Places med samme type funksjonalitet som de to førstnevnte; en tjeneste som riktignok ikke er tilgjengelig i Norge ennå.

Men, mens Latitude deler posisjonen din kontinuerlig og også krever at den som vil følge med på hvor du er også bruker Latitude, er Glympse befriende enkelt. Her trenger nemlig mottakeren intet annet enn en nettleser, enten den befinner seg på telefonen eller på en datamaskin.

Eksempel på hvordan mottakeren ser deg på kartet.
Eksempel på hvordan mottakeren ser deg på kartet. Vis mer


Når du har installert Glympse på mobiltelefonen din og startet det (iPhone-, Android- og Windows Mobile-versjoner er tilgjengelig, med kommende støtte for Blackberry), kan du begynne å dele posisjonen din.

Per SMS, epost eller via sosiale medier

Fyll ut telefonnummer, hvor lenge de skal få se posisjonen din og send. Så enkelt!
Fyll ut telefonnummer, hvor lenge de skal få se posisjonen din og send. Så enkelt! Vis mer


Du angir enkelt og greit hvor lenge du vil gjøre posisjonen din tilgjengelig og hvem som skal få den (kan sendes til en e-postadresse, pr. SMS, til en gruppe du har definert eller til Facebook/Twitter). Mottakeren får da en lenke til et kart der hun kan se hvor du befinner deg, og posisjonen din oppdateres live så lenge du har applikasjonen kjørende på mobiltelefonen og frem til tiden løper ut. Hvis du vil, kan du også legge til en melding og eventuelt angi hvor du er på vei slik at vedkommende også får se et tidsestimat på når du er fremme.

Mulige bruksområder er for eksempel:

  • Send en Glympse til mannen din som står og lager middag slik at han kan se hvor du befinner deg, i stedet for å sende en SMS der du tipper at du er hjemme om 20 minutter. Det samme gjelder møtet på jobb du blir forsinket til.
  • Send en Glympse til kompisen din som ikke kommer før om et par timer slik at han kan se hvilken bar dere sitter på når han kommer til byen.
  • Send en Glympse til din bekymrede mor når du er på vei til hytta slik at hun kan følge med og ser at dere kommer frem, så slipper du å måtte ringe og si i fra at du er fremme. (Bare pass på å kjøre pent, siden hun også kan se farten du holder.)

Og så videre.

Her ser du en videopresentasjon av Glympse:

Glympse er med andre ord briljant enkelt, svært elegant utført, nyttig i visse situasjoner og ikke minst - gratis!

QR-kode til Glympse på Android
QR-kode til Glympse på Android Vis mer


Lenker:
Glympse' hjemmesider
Glympse for iPhone
Glympse for Windows Mobile
Glympse for Android (Appbrain), eller skann strekkoden til høyre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer