- Seks ganger raskere enn Safari

Opera snart klar for iPhone.

- Seks ganger raskere enn Safari
Publisert
Sist oppdatert

Under Mobile World Congress (MWC) 15. februar, vil Opera Software vise fram sin nettleser Opera Mini på iPhone. Denne nettleseren finnes i dag for en rekke mobiltelefoner, og det har i lengre tid versert rykter om at Opera også ville lage en nettleser tilpasset iPhone. Dette er imidlertid første gang den blir vist offentlig.

Det betyr derimot ikke at nettleseren blir tilgjengelig for nedlasting fra AppStore med det første. Prosessen med å få den godkjent av Apple gjenstår, men Opera Software har god tro på at det vil gå i orden.

Vinn-vinn

-Slik vi ser det, er dette en vinn-vinn situasjon for Opera og Apple. Opera Mini har 46 millioner brukere allerede, kanskje mer enn det finnes iPhone-brukere. Vi tror at Opera Minis popularitet kan bidra til at interessen for iPhone også øker, forteller kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera Software til DinSide Data.

Så langt har Apple ikke godkjent andre nettlesere i AppStore enn deres egen Safari, kun såkalte "skall" som bruker Safari-motoren. Det håper Odland vil forandre seg når Opera sender godkjenningssøknaden.

- Opera Mini bygd opp på en slik måte at den ikke behandler kode på selve telefonen, men på Opera Softwares servere, forteller Odland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.