Seks tips til bedre nett

Sliter du med trådløsdekningen i heimen? Her er seks kjappe tips som kan hjelpe.

ENKLE GREP FOR BEDRE NETT: Det er ikke alltid det er så mye som skal til før du får mye bedre hastighet og dekning på trådløsnettet ditt. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
ENKLE GREP FOR BEDRE NETT: Det er ikke alltid det er så mye som skal til før du får mye bedre hastighet og dekning på trådløsnettet ditt. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trådløst nett er nesten like selvsagt i en moderne bolig som innlagt vann og strøm, men mange opplever store frustrasjoner på grunn av dårlig dekning, hastighet og stabilitet.

Ofte kan alle disse problemene rettes på ved hjelp av enkle tiltak, og her får du noen kjappe tips som forhåpentligvis vil hjelpe deg på vei.

#1: Sjekk plasseringen til den trådløse ruterenDet er svært viktig at ruteren plasseres uten direkte hindringer - og så sentralt som mulig i boligen. Tenk deg at signalene distribueres i en sirkelform rundt ruteren, på samme som en lyspære som henger fra taket. Går boligen over tre plan, bør ruteren derfor plasseres i midterste etasje. Går den over to plan bør den plasseres i øverste etasje, eller høyt i nederste etasje

Opplever du fortsatt problemer, bør du sjekke at ruteren står i god avstand fra mikrobølgeovner, TV-er, babycalls og annet utstyr som kommuniserer trådløst. Metallplater og vann (eksempelvis akvarier og vannbåren varme) er ting som også kan sperre spredningen av signalene.

For flere plasseringstips, sjekk denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer