Selger MacBook Air-klone til 2000 kroner

Kineserne fornekter seg ikke.

Enkelte kinesiske produsenter går ikke av veien for å lage kopier av kjente merkevarer. Apples populære MacBook Air er intet unntak. Foto: Dealextreme.com
Enkelte kinesiske produsenter går ikke av veien for å lage kopier av kjente merkevarer. Apples populære MacBook Air er intet unntak. Foto: Dealextreme.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye fokus rundt Ultrabooks for tiden, du vet de syltynne PC-ene som veier litt over en kilo, og som ofte kommer med SSD i stedet for harddisk, og der DVD-drevet er fraværende. Apple kom på banen med en slik syltynn maskin allerede i 2008, og denne har siden vært modell for konkurrenter fra alle de store PC-produsentene.

Brøkdel av prisen

Men ingen har, så vidt oss bekjent, gått så langt i å kopiere "originalen" som den kinesiske produsenten av en PC som selges gjennom DealExtreme.com. Dette er en svært populær nettbutikk blant mange nordmenn, og er kjent for lave priser som inkluderer frakten til Norge.

Prisen er så lav som 359 amerikanske dollar, eller ganske nøyaktig 2000 kroner med dagens lave dollarkurs, og inkluderer altså frakt til Norge. Moms kommer imidlertid i tillegg. Til og med eplelogoen er på plass, i hvert fall nesten. Den mangler bare stilken.

Esken er også tilnærmet identisk med den du finner hos Apple-forhandlerne, men som inneholder en maskin som gjerne koster det femdobbelte.

Hos Dealextreme ligger det en rekke bilder av PC-en. Foto: Skjermdump
Hos Dealextreme ligger det en rekke bilder av PC-en. Foto: Skjermdump Vis mer


Plast

PC-en er imidlertid langt fra like potent som Apple Macbook Air, eller noen av de andre, offisielle ultrabookene, for den saks skyld. Den har riktig nok en 13,3" tommer skjerm med 1366 x 768 piksler oppløsning, men er innpakket i plast og ikke aluminium.

Til og med eplelogoen er på plass. På en måte.
Til og med eplelogoen er på plass. På en måte. Vis mer


På innsiden sitter en temmelig enkel Intel Atom D525-prosessor og 2 GB RAM, samt en beskjeden SSD på 32 GB. Den har riktig nok også et spor for SD-minnekort, som man kan bruke til å utvide lagringsplassen (støtter SDHC på inntil 32 GB).

For øvrig har den 2 USB 2.0-porter, webkamera på 1,3 megapiksler, trådløst nettverk (b/g) og et 3500 mAh- oppldadbart batteri, med ukjent levetid.

Maskinen kommer med engelsk tastatur, og leveres med Windows 7 ferdig installert.

Ligger tynt an?

NB! Dette må for all del ikke ses på som noen oppfordring til å kjøpe produktet, som er så lik originalen at vi regner med den ville få store problemer i en eventuell sjekk av tollmyndighetene. DealExtreme har forresten vært ute i hardt vær også tidligere.

Her finner du ferske tester av aktuelle PC-er

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer