Selger PlayStation 5 for nesten 10.000 kroner

De kommer ikke før i høst, men du kan forhåndsbestille de nye spillkonsollene allerede nå. Det betyr ikke at du er garantert å få en på lanseringsdagen.

KOMMER I HØST: Både Sony og Microsoft kommer med ny spillkonsoller i år. De kan du forhåndsbestille allerede nå. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KOMMER I HØST: Både Sony og Microsoft kommer med ny spillkonsoller i år. De kan du forhåndsbestille allerede nå. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

For TV-spillere verden rundt markerer det nye tiåret starten på en ny konsollgenerasjon. Sony PlayStation 4 og Microsoft Xbox One ble lansert i 2013, og nå, syv år senere, er det duket for oppfølgerne PlayStation 5 og Xbox (Series X).

Både Sony og Microsoft har avslørt detaljer om de kommende spillkonsollene, men bortsatt fra «kommer høsten 2020» er det få ting vi vet om lanseringstidspunkt. Ei heller hva konsollene vil koste.

Kan reserveres nå

Vi har så vidt passert midten av januar, men allerede er det mulig å reservere PlayStation 5 og Xbox i to norske nettbutikker – Dustin Home og Cdon. Prisene ligger på tett oppunder 10.000 kroner.

Uten at vi vet faktiske priser når konsollene kommer i salg, er det vanskelig å tro at de nye spillkonsollene vil koste nærmere 10.000 kroner.

Da PlayStation 4 og Xbox One ble lansert, i henholdsvis 2013 og 2014 i Norge, var de veiledende prisene på 3490 og 3990 kroner. Uten direkte sammenlikning, selvsagt – i tillegg var dollarkursen langt lavere den gangen.

Allerede i oktober i fjor åpnet nederlandske 76 Game Mania for reservasjoner av PlayStation 5. Da med et reservasjonsgebyr på 50 euro, rundt 500 kroner, som blir trukket fra prisen når konsollen lanseres.

Bestille nå eller vente?

Så er spørsmålet hva som skjer hvis du bestiller og betaler for en PlayStation 5 eller Xbox i dag. Er du sikret å få et eksemplar på lanseringsdagen? Får du tilbake mellomlegget hvis det viser seg at konsollene blir rimeligere?

Det fremste spørsmålet er om nettbutikkene har nok Xbox-er og PS5-er til dem som forhåndsbestiller.

Overfor Dinside sier Eva Ernfos, kommunikasjonssjef i Dustin Home, at de har åpnet forhåndsbestillingen av PlayStation 5 ettersom det finnes informasjon om når den blir tilgjengelig.

Prisen er samtidig satt til 9990 kroner fordi det er den beregnede prisen, forteller hun. Skulle prisen vise seg å bli rimeligere, vil kunden betale den lavere prisen. Men hvis det viser seg at prisen blir høyere, vil kunden slippe å betale mer, forsikrer selskapet.

På spørsmål om de vet hvor mange konsoller de får inn ved lansering, sier hun at de ved slike lanseringer ikke vet hvor mange enheter de får tildelt.

«Ved å forhåndsbestille blir man prioritert», legger hun til.

Cdon har i skrivende stund ikke besvart Dinsides henvendelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer