Send store filer med Infinit

Ingen begrensning og raskt som bare det.

SEND STORE FILER: Infinit har ingen begrensning på hvor store filer du kan sende til andre, og finner automatisk den raskeste måten å overføre filer på. Foto: INFINIT
SEND STORE FILER: Infinit har ingen begrensning på hvor store filer du kan sende til andre, og finner automatisk den raskeste måten å overføre filer på. Foto: INFINIT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har allerede oppdaget at MMS ikke er veldig god måte å sende bilder til andre på – på grunn av størrelsesbegrensningen får bildene lav oppløsning og ser ikke like pene ut.

Bedre blir det om man bruker en lynmeldingstjeneste som Whatsapp, Telegram, Facebook Messenger eller hva det måtte være, men vil man sende bildet i sin fulle oppløsning er det mange som tyr til epost.

Men hva om du har en fil som er flere hundre megabyte stor? Det sier de fleste innbokser nei takk til.

Flere løsninger

Det er ikke akkurat mangel på nettløsninger som lar deg sende store filer til andre. Dropbox og lignende skylagringstjenester er populære, der du kan laste opp fila og deretter dele en lenke med mottakeren.

Det finnes også løsninger som Wetransfer, YouSendIt og Cloudapp. Felles for dem er dog at de har en maksimal begrensning på filstørrelsene.

Ingen begrensning med Infinit

UBEGRENSET: Flere tjenester har begrensninger på hvor store filer som kan sendes – det har ikke Infinit. Foto: INFINIT
UBEGRENSET: Flere tjenester har begrensninger på hvor store filer som kan sendes – det har ikke Infinit. Foto: INFINIT Vis mer


Nylanserte Infinit mener imidlertid å ha kommet med den optimale løsningen. Programvaren er tilgjengelig både for Windows, Mac, iOS og Android.

Her er det ingen begrensning på hvor mye og hvor store filer du kan sende til andre. Svært kjekt er det også at programvaren automatisk finner den raskeste veien fra A til B, for eksempel ved å gjøre det via det trådløse nettet begge er koblet til, eller med WiFi direct om enhetene er nær hverandre.

Som selskapet så treffende skriver: «Med andre løsninger sendes filene først til en server i USA før de lastes ned igjen, selv om begge enhetene er et par meter fra hverandre. Latterlig!»

Et lite minus er at begge parter må ha Infinit installert for at det skal være gratis og ubegrenset, men sender du filer til noen som ikke har det, får de en kode de kan taste inn når de installerer programmet for å starte filhentingen umiddelbart. Om du vil kan du også sende filer til deg selv, for eksempel for å flytte en video kjapt fra PC-en og til nettbrettet.

Videoen under viser hvordan løsningen fungerer:

Infinit - Unlimited File Transfer from Infinit on Vimeo.

Send hele mapper

Det er enkelt å sende filer med Infinit, der du bare drar og slipper filene over i programvinduet, angir mottakere og så er overføringen i gang. Sender du mediefiler, kan mottakeren begynne å spille dem av før hele fila er lastet ned.

Mister man nettilgangen, kan man fortsette overføringen når man er tilbake på nett, noe heller ikke alle tjenester kan skilte med.

Det er også mulig å laste opp filene til Infinit-tjenerne og få en lenke man kan dele med andre, om man heller foretrekker det.

Det er her inntjeningsmodellen kommer inn i bildet. Som gratisbruker får du 1GB lagringsplass som kan brukes om du vil dele filer med andre på denne måten, mens 50GB koster 10 dollar i måneden når tjenesten lanseres. Men du kan altså sende ubegrenset med filer uten å betale så lenge du sender til andre Infinit-brukere.

LES OGSÅ: Så mye koster nettlagringen

Skaperne hevder også at løsningen er svært sikker, med kryptering av alle overføringer. Faktisk ble prosjektet startet under et sikkerhetsbasert forskningsprosjekt ved Cambridge-universitetet.

Du finner mer informasjon på infinit.io. Nedlastingssiden finner du her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer