Sendte pakke hvert 12. sekund

Denne julen sprengte alle rekorder for norske nettbutikker, som aldri har sendt ut så mange pakker som i dagene før julaften.

Publisert
Sist oppdatert

Vi handler på nettet på som aldri før, og mens julehandelen i butikkene var de mest lukrative noensinne, var nettet intet unntak.

- Det er en helt klar trend at terskelen for å handle på nettet har sunket, og vi har solgt mer av "vanlige" produkter i år enn tidligere, sier Komplett.no-sjefen Eric Sandtrø til DinSide Data.

7000 pakker i døgnet

Etter å ha snakket med en håndfull nettbutikker i romjulen, virker det klart at vi aldri har handlet så mye på nettet som nå. Nesten alle nettbutikkene vi snakket med i romjulen har hatt sine beste omsetningsuker noensinne:

For eksempel sendte Komplett ut 7000 pakker i løpet av de siste 24 timene før juleaften - det utgjør én pakke hvert 12. sekund, og er en soleklar rekord.

Hos PSData kunne de fortelle omtrent samme historie;

Doble skift

- Det har vært helt vilt, sier Frank Jensen på telefonen fra Arendal, vi jobbet doble kveldskift hver dag, og hentet inn massevis av ekstra folk.

Den store slageren denne julen var i følge nettbutikkene MP3-spillere, som ikke minst har blitt populær som firmagaver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer