Serious Sam SE

Så er Sam tilbake, større og slemmere enn noensinne. Men er han like seriøs som sist? Vi prøver ut Second Encounter med glede.

Publisert
Sist oppdatert

La oss begynne med å friske opp minnet lite grann: Det var høsten 1999 at det begynte å dukke opp informasjon om et nytt førstepersonsspill under utvikling hos det temmelig ukjente, kroatiske firmaet Croteam. Våren 2001 kom spillet i butikkene, og tok spillverden med storm – her hadde et lite firma fra et krigsherjet land laget et spill som helt uproblematisk kunne måle seg med store titler med massive budsjetter.

Croteam satset på ”over the top”-action, fullstendig uten spor av realisme, men med enorme mengder humor, personlighet, syke monstre som ustanselig angrep deg fra alle kanter, og som du fikk sprenge etter alle kunstens regler. Alt dette tegnet av en flott grafikkmotor, som imponerte spesielt mye med sine enorme utendørsarealer, og samtidig klarte å rendre mange titalls monstre samtidig. I tillegg var spillet rimeligere priset enn andre titler, hadde et solid flerspillermodus, og Croteam støttet modifikasjoner og tillegg av tredjepartsutviklere fra dag én. Ikke rart spillere over hele verden trykket barske Sam til sitt bryst.

Like seriøst som før

Det første Serious Sam-spillet hadde tittelen The First Encounter, og det var egentlig ingen stor overraskelse da Croteam annonserte at de jobbet med en ny episode i serien – som fikk det naturlige navnet Second Encounter. Dette nye spillet er egentlig ikke en ekte oppfølger, men rett og slett en fortsettelse av originalen. Sam befinner seg ombord på romskipet han bordet på slutten av det første spillet, men dessverre, grunnet diverse uheldige omstendigheter styrter han på jorden, og må igjen stå ansikt til ansikt med de grusomme soldatene til Notorious Mental.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer