Serious Sam

Årets største overraskelse? Dette lille spillet fra Kroatia tar oss tilbake til gode gamle dager da Doom var kongen på haugen. Gjør deg klar for mer blod og gørr enn du har godt av!

Publisert

Jo da, vi er alle glade i førstepersonsspill med en innviklet bakgrunnshistorie, realistiske våpen, avansert kunstig intelligens og enorme budsjetter. Half-Life, No One Lives Forever, Deus Ex eller Undying er alle flotte titler, som byr på helt fantastiske opplevelser. Men savner vi ikke av og til bare å kunne kaste oss inn i et spill uten å tenke på hvorfor? Bare meie ned alle slags urealistiske monstre, helst med de største maskingeværene vi kan finne? Akkurat som vi gjorde i gamle dager, da Wolfenstein 3D, Doom og Quake hadde sine glansperioder.

Nå får vi sjansen til det, takket være det kroatiske selskapet Croteam, som nettopp slapp sitt nyeste barn.

Serious Sam imponerte allerede da den første demoen ble sluppet for en tid tilbake, og vi var først vitne til de flotte Egypt-brettene og alt som ventet på oss der. Spillet skulle opprinnelig inneholde flere verdener enn bare Egypt, men disse ble til slutt kansellert. Serious Sam, slik det er i dag, er et temmelig kort spill og blir solgt til en redusert pris. Men det er definitivt verdt prisen!

Monstre og flere monstre

Du får et kort innblikk i den helt poengløse bakgrunnshistorien på begynnelsen av spillet. Du glemmer alt sammen to sekunder senere, og begynner å skyte. Og slik fortsetter det – men det blir aldri kjedelig. Croteam har tatt alle velkjente spillklisjeer og omgjort dem til noe som er så fullt av liv og humor at du vil glise hele veien gjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer