Server med dynamik IP?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har ADSL fra Telenor med dynamisk IP-adresse, og kjører blant annet FTP-server på en PC som alltid er på. Problemet er at IP-adressen min endrer seg med jevne mellomrom, og at jeg da får problemer med å logge med på - også med Remote Desktop.

Har sett på, men ikke testet en del programvare som f.eks automatisk genererer en mail når WAN IP-adressen endres. Andre baserer seg på at jeg registrerer et eget domene. Har ikke lyst til å betale for et domene selv om prisene på de billigste er lav.

Har dere noe tips til beste mulige løsning?

Hilsen Terje

Datadoktoren svarer

Hei,

Dynamiske IP-adresser er en plage som de fleste ADSL-kundene i verden lider av. Det gjør det vanskelig å fjernestyre maskinen og å drive servere elle nettsider fra hjemme-PCen, som du nevner - men det finnes altså løsninger på problemet.

Selv har jeg for eksempel en router med støtte som virtuelle domenenavn fra dynDNS.org, som jeg er veldig fornøyd med.

Rent praktisk innebærer en slik løsningn at du får et gratis subdomene, som for eksempel mittdomene.dyndns.org som alltid peker til IP-adressen som du angir. Med støtte for dette i programvaren til routeren, sendes en IP-adresse til DynDNS-serverne hver gang den endres - og alt jeg trenger for å komme inn på hjemme-PCen er å skrive inn domenenavnet (og åpne de riktige portene i brannmuren, såklart!).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer