Servicepakke 4 for Windows NT er her

Windows NT 4 er over to år gammel. I mellomtiden har Microsoft kommet med tre oppdateringer (Service Packs) som retter feil og legger til nye funksjoner. Nå har de akkurat sluppet servicepakke 4 (SP4) som er en kraftig oppdatering. Mange kaller til og med dette for NT 4.5.

Foto: Microsoft
Foto: Microsoft Vis mer
Publisert

SP4 inneholder alle de andre servicepakkene, så du kan installere den direkte på enhver Windows NT uten å ta hensyn til tidligere oppdateringer. Begrensningen er språket. Det er den engelskspråklige versjonen som nå er tilgjengelig. Microsoft Norge har ennå ikke fastsatt noen dato for den norske utgaven, men de antar at det tar ca. en måned før den er klar.

Samme versjon av SP4 støtter både NT Workstation og NT Server. Filstørrelsen er 31 MB for Intel-baserte PCer og 42 MB for Alpha-baserte PCer. Filene kan lastes ned gratis fra Microsoft, eller du kan bestille en CD.

De viktigste forbedringene

SP4 forbedrer stabiliteten i Windows NT betydelig. (Og vi som trodde NT allerede var stabil.)

Overvåkningsfunksjonene er kraftig forbedret. Spesielt PCer med egen kontroll-logikk har nå fått bedre støtte for WfM (Wired for Management) og WMI (Windows Management Instrumentation) som gir deg funksjoner som overvåker PCen. Du får eksempelvis vite temperaturen på prosessoren og hastigheten på viftene. Nettverksansvarlig kan også enkelt få en oversikt over hva PCen inneholder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer