Sett hale på musen

Hvis du ikke er fornøyd med oppførselen eller utseendet til musen din, kan du gjøre noe med det! I Windows er det mange måter å tukte musen.

Du kan kjøpe egne trekk som du kan sette over musen for å få den til å ligne på et dyr, både med og uten bløt pels. Men om den blir behageligere å bruke av den grunn, er en smakssak. I denne artikkelen vil vi konsentrere oss om det du kan gjøre ved å endre innstillingene i Windows.

For å komme til dialogboksen der du foretar innstillinger som har betydning for musen, klikker du på Startknappen, velger Innstillinger og klikker på Kontrollpanel. Deretter åpner du Mus-ikonet.

Knapper

Du kan bytte om den primære og sekundære museknappen ved å endre innstillingene i feltet Knappekonfigurasjon. Vanligvis bruker du den venstre (primær) museknappen for å merke, dra og dobbeltklikke, og den høyre (sekundær) for å få opp hurtigmenyer og spesielle dra-operasjoner. Ved å endre fra Høyrehendt til Venstrehendt kan du bytte om disse knappene.

Noen brukere har problem med å klikke raskt nok når de skal dobbeltklikke. Ved å justere glidebryteren "Hastighet på dobbeltklikking", kan du selv velge hvor lenge det skal være lov å vente før maskinen tolker to etterfølgende klikk som et dobbeltklikk. Prøv deg frem ved å dobbeltklikke på trollet i esken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer