Styr mikrobølgeovnen med stemmen

Sett inn popkornet og si «popkorn»

Et skred av nye Amazon-produkter.

STYR MED STEMMEN: Nå har Amazon lansert en haug av nye produkter. Ett av dem er en mikrobølgeovn du kan styre med stemmen. Foto: Amazon
STYR MED STEMMEN: Nå har Amazon lansert en haug av nye produkter. Ett av dem er en mikrobølgeovn du kan styre med stemmen. Foto: Amazon Vis mer
Publisert

Torsdag kveld norsk tid lanserte nettiganten Amazon en haug av nye produkter.

Her var det selskapets Alexa-teknologi som var i fokus, altså Amazons stemmestyringsfunksjon som bor i en rekke produkter, blant annet Echo Dot, som vi testet tidligere i år.

Akkurat den modellen kom for øvrig også i en ny variant, med ny design og bedre lydkvalitet med høyere volum. Nye varianter kom det også av storebror Echo Plus, og varianten med skjerm – Echo Show.

Stemmestyrt mikrobølgeovn

Amazon vil nå gjøre sitt for at hvitevareprodusentene også begynner å bruke Alexa i sine produkter. Dette via «Alexa connection kit», som blir tilgjengeliggjort til tredjeparter slik at andre også kan støtte Amazons stemmestyring.

Den første mikrobølgeovnen fra AmazonBasics koster bare 60 dollar i USA (rundt 500 kroner) og ser tilsynelatende ut som en helt vanlig mikrobølgeovn – med normal størrelse og effekt på 700 watt.

Den store forskjellen er imidlertid Alexa-knappen som gjør at du kan betjene den med stemmen. Dermed kan du putte i en potet, trykke på knappen og si «one potato», hvorpå mikrobølgeovnen automatisk starter med de korrekte innstillingene. Eller si noe sånt som «defrost seven minutes» om du vil spesifisere mer nøyaktig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer