Styr mikrobølgeovnen med stemmen

Sett inn popkornet og si «popkorn»

Et skred av nye Amazon-produkter.

STYR MED STEMMEN: Nå har Amazon lansert en haug av nye produkter. Ett av dem er en mikrobølgeovn du kan styre med stemmen. Foto: Amazon
STYR MED STEMMEN: Nå har Amazon lansert en haug av nye produkter. Ett av dem er en mikrobølgeovn du kan styre med stemmen. Foto: Amazon Vis mer
Publisert

Torsdag kveld norsk tid lanserte nettiganten Amazon en haug av nye produkter.

Her var det selskapets Alexa-teknologi som var i fokus, altså Amazons stemmestyringsfunksjon som bor i en rekke produkter, blant annet Echo Dot, som vi testet tidligere i år.

Akkurat den modellen kom for øvrig også i en ny variant, med ny design og bedre lydkvalitet med høyere volum. Nye varianter kom det også av storebror Echo Plus, og varianten med skjerm – Echo Show.

Stemmestyrt mikrobølgeovn

Amazon vil nå gjøre sitt for at hvitevareprodusentene også begynner å bruke Alexa i sine produkter. Dette via «Alexa connection kit», som blir tilgjengeliggjort til tredjeparter slik at andre også kan støtte Amazons stemmestyring.

Den første mikrobølgeovnen fra AmazonBasics koster bare 60 dollar i USA (rundt 500 kroner) og ser tilsynelatende ut som en helt vanlig mikrobølgeovn – med normal størrelse og effekt på 700 watt.

Den store forskjellen er imidlertid Alexa-knappen som gjør at du kan betjene den med stemmen. Dermed kan du putte i en potet, trykke på knappen og si «one potato», hvorpå mikrobølgeovnen automatisk starter med de korrekte innstillingene. Eller si noe sånt som «defrost seven minutes» om du vil spesifisere mer nøyaktig.

The Verge har tatt en titt på mikrobølgeovnen:

Vis mer Vis mer

Selve ovnen har ingen innebygd mikrofon, så når du trykker på knappen, står den nærmeste echo-høyttaleren klar til å fange opp instruksjonene. Alternativt kan du snakke rett til echo-høyttaleren og si «microwave popcorn» eller liknende.

I USA leverer Amazon så og si alt av varer, så om du er tom for popkorn, kan du også si ifra til mikrobølgeovnen, så bestilles det automatisk. Ja, faktisk har mikrobølgeovnen en egen popkorn-knapp også.

Echo Auto

Også bilen skal nå bli mer moderne med stemmestyring – Echo Auto er en liten dings du kan ha i bilen, og som du kan koble til lydanlegget.

ALEXA, PLAY …: Med Echo Auto kan du få stemmestyring i bilen. Foto: Amazon
ALEXA, PLAY …: Med Echo Auto kan du få stemmestyring i bilen. Foto: Amazon Vis mer

Den knyttes så til telefonen din og kan så fange opp Alexa-kommandoer, enten det dreier seg om å spille av musikk, starte navigasjon eller liknende. Med åtte mikrofoner skal den også være i stand til å høre deg selv om du allerede spiller musikk på full guffe.

Prisen blir 50 dollar, eller omtrent 400 kroner.

Echo Input

Amazons minste Echo-enhet er den nye Echo Input-modellen. Den fungerer litt på samme måte som Chromecast Audio ved at den kan kobles til et stereoanlegg eller liknende for å gjøre det «trådløst».

Echo Input er Amazons svar på Chromecast Audio.
Echo Input er Amazons svar på Chromecast Audio. Vis mer

Input har imidlertid egne mikrofoner som fanger opp stemmen din, noe Chromecast Audio mangler. Skal du bruke stemmen for å styre sistnevnte, må det gjøres via en Google Home-enhet.

Echo Input måler bare 1,25 cm i høyden og koster 35 dollar (snaue 300 kroner) når den kommer seinere i år.

Echo Sub

Listen stopper imidlertid ikke der. Echo Sub er, som navnet tilsier, en egen Amazon-subwoofer som man da parer med en annen Echo-enhet for å få mer bass når man hører på musikk.

Prisen er 130 dollar, eller en drøy tusenlapp.

Echo Link, Echo Link Amp

Amazon går imidlertid også i strupen på Sonos denne gangen og lanserer nye produkter for bedre flerromsfunksjonalitet.

Echo Link Amp er Amazons svar på Sonos Amp. Foto: Amazon
Echo Link Amp er Amazons svar på Sonos Amp. Foto: Amazon Vis mer

Echo Link Amp er en 60 watts type D-forsterker som kan brukes direkte med passive høyttalere, mens Echo Link kobles til en eksisterende forsterker. De to produktene er altså Amazons svar henholdsvis på Sonos Amp og Sonos Connect.

Ingen av dem har mikrofoner innebygd, dog, så her må de kobles opp mot andre Echo-produkter for stemmestyringsmuligheter.

Produktene kommer ikke før neste år, med priser på 300 dollar for forsterkeren (rundt 2500 kroner) og 200 dollar for Echo Link (drøye 1500 kroner).

Amazon Smart Plug

Ved siden av et nytt overvåkingskamera, en ny Fire TV-modell og en veggklokke, tar vi med dagens site produkt, Amazon Smart Plug.

Dette er rett og slett en plugg som kobles mellom en enhet og stikkontakten, og som du kan styre med stemmen. Altså typ «Alexa, slå av vannkokeren» og så kuttes strømmen til den.

Prisen på 25 dollar synes imidlertid å være unødig høy, siden det allerede finnes rimeligere konkurrerende enheter som både er kompatible med Alexa og Google Home.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer