Vivaldi

Sett Internett på pause

– Den beste produktiviteten kommer som resultat av variasjon.

PAUSE: Nå kan du sette Internett på pause. Og selvsagt gjenoppta når pausen er over. Foto: Skjermdump
PAUSE: Nå kan du sette Internett på pause. Og selvsagt gjenoppta når pausen er over. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Er du stressa på hjemmekontor, eller behøver du bare å ta en pause fra Internett? Det har tydeligvis norske Vivaldi tenkt på, for i den ferske oppdateringen til nettleseren kan du aktivere en «pausemodus», kalt «Break Mode».

I Vivaldi 3.3, som nå er tilgjengelig, finner du en pauseknapp nederst til venstre på statuslinja. Trykker du på den skjer følgende:

  • alle HTML5-video og lyd dempes og stoppes
  • alle faner, paneler og annet innhold skjules

Og så kan du ta en pause fra Internett. Når du føler du har fått nok pause fra Internett, kan du stanse pausemodusen og gjenoppta surfeøkta der du avsluttet.

Et produktivitetsverktøy

Men hvorfor ønsker et nettleserselskap at brukerne skal ta pauser fra nettleseren? Vi hørte med Vivaldi.

– Denne funksjonaliteten så dagens lys fordi vi observerer at både egne ansatte og mennesker der ute sitter korona-limt til skjermen hele dagen. Vi bygger Vivaldi som et produktivitetsverktøy, men den beste produktiviteten kommer som resultat av variasjon, forteller Tor Odland, kommunikasjonsdirektør i Vivaldi, til Dinside.

Selskapet begynte å se på hva hvordan de kunne gjøre det enkelt, praktisk, men også moro å ta en pause.

– Hvis man bare minimerer et vindu vil video, lyd og andre prosesser, vil nettleseren fortsette å kjøre. Med Break Mode går Vivaldi i hvitt og all media pauses – også visuelt sett. Det tror vi er viktig.

BREAK MODE AKTIVERT: Slik ser Vivaldi ut når du har satt Internett på pause.
BREAK MODE AKTIVERT: Slik ser Vivaldi ut når du har satt Internett på pause. Vis mer

– Hvordan tror dere brukerne deres vil benytte funksjonen?

– Vi håper at pausefunksjonen vil bidra til at brukerne blir mer bevisste på å være skikkelig til stede og ikke hele tiden være i multitaskmodus. Ta den telefonen mens du står og ser ut av vinduet, ta barnet ditt som kom hjem fra skolen på fanget og syng en sang, få notert ned de gode tankene fra møtet du nettopp hadde, eller bare strekk på kroppen eller hent en kopp kaffe, forteller Odland og legger til:

– Noen brukere vil kanskje også like pauseknappen som en slags «panikk-knapp» hvis noen kommer overraskende inn mens man jobber med sensitivt materiale eller liknende.

Flere nyheter

Andre nyheter i Vivaldi 3.3, er tydeligere visning av hoveddomenet. Dette skal gjøre det lettere for brukerne å se om de har på en ekte eller falsk nettside:

Tidligere ble URL-er vist som www.google.fakesite.com i adressefeltet, men nå vises de som www.google.fakesite.com.

Nå blir det enklere å kopiere kun en del av URL-en. Foto: Vivaldi
Nå blir det enklere å kopiere kun en del av URL-en. Foto: Vivaldi Vis mer

Vivaldi gjør det også enklere å kopiere deler av en lenke i adressefeltet. Hvis du trykker på Ctrl (Windows) eller Command (macOS) når du fører musepekeren over lenka, vil du enkelt se hvilken del av lenka som vil bli kopiert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer