Sett PC-viftene hvor du vil

Denne nye oppfinnelsen fra Sharkoon gjør det enkelt å feste kjølevifter i PC-en din.

Sett PC-viftene hvor du vil
Publisert
Sist oppdatert

God og jevn strøm av luft gjennom PC-kabinettet senker temperaturen, og sikrer lengre levetid på komponentene. Det vet alle som har bygd eller oppgradert egne PC-er.

Men det kan ofte være kronglete å få plassert viftene på steder der det virkelig trengs, og det er her den nye oppfinnelsen fra Sharkoon kommer inn i bildet.

Silikonrammer

Det er i praksis snakk om tynne rammer av silikon, med integrerte små magneter i bakkant. Rammene kommer i to størrelse, tilpasset kjølevifter med en diameter på 8 og 12 cm.

Silikon-rammen træs ganske enkelt på plasten rundt viften, og så er det bare å sette den hvor som helst der magnetene vil feste seg inne i kabinettet, naturligvis i forbindelse med åpninger av diverse slag.

Dempende

Silikonen virker også dempende på eventuelle vibrasjoner som følge av vifterotasjonene, hevder Sharkoon.

På grunn av magnetene anbefales det imidlertid ikke å feste silikonrammene direkte på harddisker, noe som kan føre til tap av data.

Du finner mer informasjon om rammene her.

Prisen på rammene ligger på rundt 100 kroner, og selges i Norge gjennom Multicom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer