Sette opp og navigere

Når det gjelder selve oppsettet av sidene, benytter Publisher 98 de samme prinsippene som PageMaker.

Trykksaken bygges opp ved at standardelementer som sidenummerering og spalteanvisere legges på en malside (bakgrunn) som kan så overstyres ved behov. Navigasjonen gjøres med knappene nede til venstre eller med hurtigtaster. Foto: Torvald Kvamme
Trykksaken bygges opp ved at standardelementer som sidenummerering og spalteanvisere legges på en malside (bakgrunn) som kan så overstyres ved behov. Navigasjonen gjøres med knappene nede til venstre eller med hurtigtaster. Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Fremgangsmåten er at du setter opp en malside (kalt bakgrunn i Publisher) som kan inneholde elementer som vises på alle sidene (kan skjules på de sidene hvor du ønsker det). I Publisher fungerer dette helt OK, og vi opplevde ingen spesielle problemer med dette.

Linjaler og hjelpelinjer kan plasseres fritt på skjermen, men vi er ikke spesielt imponert over brukervennligheten. Dette er helt vesentlige virkemidler i et desktop publishing-program, og vi er ikke begeistret over å trykke Skift + høyre musknapp + dra for å endre nullpunktet på linjalen. Hvem husker slike kombinasjoner?

Navigasjon

Et viktig poeng er å kunne navigere effektivt i publikasjonen. Desktop publishing handler mye om estetikk, og da er det viktig å kunne zoome raskt inn og ut, og raskt hoppe fra objekt til objekt.

Publisher tilbyr i utgangspunktet knapper på skjermen som zoomer publikasjonen ut og inn. I tillegg er det knapper som lar deg hoppe direkte til en bestemt side.

Betydelig mer effektiv blir det hvis du bruker hurtigtasten F9. Ett trykk zoomer til visning av hel side, ett trykk til zoomer til det objektet du har klikket på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer