Sette standard epostleser

Publisert
Sist oppdatert

Hei, Når jeg klikker på en epostadresse får jeg følgende feilmelding:"Kan ikke utføre denne operasjonen fordi standard e-postklient ikke er riktig installert" Jeg har blitt fortalt at jeg må installere outlook express på nytt. Hvis det stemmer, hvordan gjør jeg det og uten å miste det jeg har lagret av mailer og annet i Outlook. Hilsen Erik

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er ikke nødvendigvis Outlook Express som er problemet ditt, men at Windows ikke er klar over at det er dette du bruker for eposten din.

Du kan angi standard epostklient i "alternativer for Internett" i kontrollpanelet i alle Windows-versjoner. Her velger du simpelthen riktig epostprogram og lagrer valget ditt, så skal problemet være løst.

Det er for øvrig ikke noe problem å installere Outlook på nytt, ettersom epostkontoene, -mappene, og -instillingene ligger i brukermappen din i stedet for i programmappen.

Hvis du instrallerer på nytt kommer Outlook til å se på det samme stedet etter epost og innstillinger, så det er ingen fare.

Hilsen Datadoktoren

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.