Shadow of the Colossus

SPILLTEST: Årets mest storslåtte spill, den allerede legendariske åndelige oppfølgeren til ICO, er endelig her. Var det verdt ventetiden?

Publisert
Sist oppdatert

En gang for en del år tilbake dukket det opp et nokså anonymt spill på PlayStation 2 om en gutt som måtte redde en venninne ut av en gigantisk og vakker palass. Spillets særegne, minimalistiske spillbarhet og rørende stilisering gjorde ICO til en undergrunnsfavoritt blant spillkjennere, til tross for, ikke helt overraskende, elendige salgstall. ICO var alternativ spillmaking på sitt beste.

Teamet bak ICO har siden den tid jobbet hardt med et spill som egentlig ikke er en oppfølger i det hele tatt, men finner sted i en tilsvarende mystisk og navnløs verden, og utfordrer våre fordommer og forventninger til hva et spill skal være, på en lignende måte. Shadow of the Colossus har samtidig fått betydelig mer omtale enn forgjengeren, så mye ligger til rette for at den unike tittelen også selger mer.

Det enkle er det beste?

Men hva er det dette merkelige spillet egentlig handler om? Som forventet har utviklerne valgt å ikke fortelle oss noen ting om karakterenes bakgrunn, personlighet og unngått å involvere oss for mye i deres utvikling. Premissen er så ukomplisert som det går an: Helten entrer et enormt tempel med den livløse kroppen av sin kjære. En demon forteller at den eneste måten å bringe henne tilbake på er å slakte 16 kolosser som vandrer landet – og det er akkurat det du skal gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer