Sharkoon DriveLink Combo USB 3.0

Denne gjør det lettere både å hente gamle data og sikre nye.

DISKHJELPEN: Har du en gammel harddisk du gjerne skulle hentet ut filer fra? Da kan denne løsningen antagelig hjelpe deg. Foto: Brynjulf Blix
DISKHJELPEN: Har du en gammel harddisk du gjerne skulle hentet ut filer fra? Da kan denne løsningen antagelig hjelpe deg. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter forskjellige oppgraderinger og utskiftninger gjennom årene samler det seg gjerne forskjellige harddisker i skuffer og skap.

Noen ganger må man på oppdagelsesferd for å finne gamle data, og da kan det bli plundrete å koble til disken.

SAMLESIDE:
Harddisker

Men har du et tilkoblings-sett med usb-tilkobling, da er det alt annet enn plundrete.

Vi har sjekket flere varianter av slike løsninger tidligere, men DriveLink Combo USB 3.0 er nok den mest komplette vi har sett.

Slik ser det ut før vi pakker opp produktet:

Her er det bare å finne frem en kniv eller saks for å få opp få opp forpakningen. Foto: Brynjulf Blix
Her er det bare å finne frem en kniv eller saks for å få opp få opp forpakningen. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Sharkoon DriveLink Combo USB 3.0

Dette er en pakkeløsning som består av hovedenheten med alle tilkoblingene, strømforsyning, nødvendige kabler og et par «kalosjer» til både 3,5-tommers og 2,5-tommers disker.

Dette følger med i pakken. Foto: Brynjulf Blix
Dette følger med i pakken. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Hovedenheten har direkte kobling til SATA og 2,5-tommers IDE-disker. For 3,5-tommers IDE-disker må du plugge i en liten flatkabel og strømkabel i brønnen som gjemmer seg under det avlange gummidekselet.

Denne lille boksen skal du altså koble harddiskene dine til. Hvor du gjør det, kommer an på hva slags diske det er.  Foto: Brynjulf Blix
Denne lille boksen skal du altså koble harddiskene dine til. Hvor du gjør det, kommer an på hva slags diske det er. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Her skal det bare å være sette disken oppi boksen. Foto: Brynjulf Blix
Her skal det bare å være sette disken oppi boksen. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


USB 3.0-kabel og strømkabelen må også plugges i, men det er ingen programvare som må installeres.

Ja, og husk de andre kablene også. Foto: Brynjulf Blix
Ja, og husk de andre kablene også. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


På toppen sitter en strømbryter, og det er også brytere for å aktivere skrivebeskyttelse for diskene du kobler til, en for IDE og en for SATA – ikke dumt når man skal gjøre sikkerhetskopier eller rydde opp i innhold.

Kalosjer

Gjenbruk av disker kan være gunstig, og vanligvis kjøper man et eksternt kabinett til å ha disken i. Men her følger det med to «kalosjer» i silikongummi. Disse har solide hjørnebeskyttere, slik at uansett hvordan disken skulle treffe gulvet ved et fall, vil gummien fange opp støtet.

Gummiomgslagene sørger for at harddiskene dine får litt bedre beskyttelse i tilfelle de deiser i bakken. Foto: Brynjulf Blix
Gummiomgslagene sørger for at harddiskene dine får litt bedre beskyttelse i tilfelle de deiser i bakken. Foto: Brynjulf Blix Vis mer


Det følger med to stykker, en for 3,5-tommers disker og en for 2,5-tommers disker. De sitter godt på når man først har fått tredd dem rundt diskene.

Les også vår test av Delock Converter med USB 3.0

I bruk

Det er som nevnt ingen programvare som skal installeres, det er bare å koble til og slå på strømmen. Diskene vil da dukke opp som vanlig i utforskeren.

Overføringshastigheten vil variere med diskene som kobles til. SATA kan være raskere enn USB 3.0, så kobler du til en SSD, vil du ikke få full hastighet fra denne.

Alle testene vi kjørte viste at overøringshastigheten lå på rundt 105 MByte i sekundet, og det tilsvarer en rimelig rask harddisk koblet rett på SATA. Bruker du eldre disker eller 2,5-tommers disker, vil forskjellen på direktekobling og USB 3.0 være marginal.

Sharkoon DriveLink Combo USB 3.0
Sharkoon DriveLink Combo USB 3.0
Sharkoon DriveLink Combo USB 3.0


Konklusjon

Sharkoon DriveLink Combo USB 3.0 er en svært praktisk løsning, den håndterer alle typer IDE/SATA-disker fra de siste 15 årene og vel så det. Med USB 3.0 er det stort sett heller ingen flaskehals inne i bildet.

En fin bonus er kalosjene til disken, som gjør at du slipper å anskaffe separate kabinetter til eksterndisker du bare bruker en gang i mellom.

Testproduktet ble lånt ut av Multicom.


Les også: Er det verdt 10.000 kroner å reparere en harddisk?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer