Sharkoon Vibe-Fixer 2

Durer og knatrer det fra harddisken? Her er en enkel og billig metode å bli kvitt støyen på.

Publisert
Sist oppdatert

I en stasjonær PC er gjerne harddisken den største støykilden. Ofte er det snakk om vibrasjoner som oppstår når harddisken roterer flere tusen ganger i minuttet, som forplanter seg i kabinettet. Dette blir gjerne til en dyp durende lyd som kan være rimelig irriterende.

I tillegg har man knatringen fra lese- og skriveoperasjoner, som også kan forplante seg i kabinettet og dermed bli betydelig forsterket.

Silikon er tingen

Se ikke bort fra at din neste harddisk er langt bedre balansert og dermed mindre støyende. Inntil da må du enten leve med bråket, eller gjøre noen små modifikasjoner. Det er her Vibe-Fixer 2 fra Sharkoon kommer inn i bildet. Det er rett og slett snakk om to silikonkubber som skrus fast på hver sin side av harddisken. Når dette er gjort, har harddisken blitt like bred som en DVD-brenner, og kan skyves inn i en ledig 5,25" brønn i PC-kabinettet.

Dermed blir mesteparten av vibrasjonen - og støy fra lese- og skriveoperasjoner borte, som dugg for solen. Hele jobben er gjort på minutter.

Under 100 kroner

Sharkoon Vibe-Fixer 2 koster under hundrelappen, og er en vel verdt investering for alle som sliter med støyende harddisker. Oversikt over utsalgssteder får du for eksempel ved å besøke Kelkoo.

Flere råd får du her:
Støydemping i praksis

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer