Shazam for Mac

Lytter etter musikk hele tiden.

HØRER MUSIKKEN: Med Shazam installert kan du lett se hvilke sanger som spilles på radioen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
HØRER MUSIKKEN: Med Shazam installert kan du lett se hvilke sanger som spilles på radioen. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Shazam har lenge vært en kjekk app for musikkinteresserte.

I likhet med løsninger som SoundHound og Sonys TrackID-funksjon, er dette en app som kan finne ut hvilken sang som spilles der du er nå.

Alt du trenger å gjøre er å starte appen, for så å la den fange opp noen sekunder med lyd. Dette sendes så til Shazams servere, som analyserer «fingeravtrykket» på musikken og finner ut av hvilken sang det er.

Vi har latt oss imponere av slike apper mang en gang, som ofte finner ut av hvilken sang det er, selv om noen prater og hoier i bakgrunnen.

Les også: Dinside tester musikkstrømmetjenester på mobil

Nå for Mac

Forleden dag ble Shazam sluppet for Mac.

På Mac-utgaven har skaperne imidlertid valgt en litt annen tilnærming – i stedet for at man starter appen og eksplisitt trykker for å identifisere musikk, kjører appen i bakgrunnen hele tiden og gir deg en varsel hver gang den «hører» en sang. Appen lever i menylinja i OSX der du også finner de siste sangene den har identifisert.

Dermed kan du fint ha på en radio i bakgrunnen og hele tiden få en varsel om hvilken sang som spilles.

Sender ikke lyden

Med tanke på personvern er det selvsagt innlysende å spørre seg om Shazam tar opp all lyd hele tiden og sender til selskapets servere, men selskapet hevder at det ikke er slik tjenesten fungerer. Det er ikke selve lyden, men «fingeravtrykket» som sendes inn.

Les også: Nå tar Facebook opp kampen mot Shazam

Når musikken er identifisert kan du trykke på varselet for å hoppe direkte til Shazam-siden for sangen, der du blant annet kan se sangtekst, se musikkvideoen eller kjøpe sangen i iTunes eller Google Play. Dessverre finnes ikke lenke direkte til strømmetjenester som Spotify, Rdio og Wimp.

MER INFORMASJON: På Shazams nettsider finnes mer informasjon om sanger, som lenker til musikkvideoer, sangtekst og lenker til å kjøpe sangen.
MER INFORMASJON: På Shazams nettsider finnes mer informasjon om sanger, som lenker til musikkvideoer, sangtekst og lenker til å kjøpe sangen. Vis mer


I tillegg til musikk kan appen også identifsere TV-programmer og -reklamer. Dette gjelder imidlertid kun ting som går på live TV (i USA).

Shazam er gratis å laste ned fra Mac App Store og finnes også i App Store, Google Play og Windows-butikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer