Sender ikke nettbutikken til Norge?

Shippn gir deg adresse i ti land

Gjør det mulig å få tak i varene allikevel.

AIAI: Mang en nordmann har opplevd at en vare ikke kan sendes til Norge. Shippn opptrer som mellommann og gir deg en adresse i landet du bestiller fra. Foto: Pål Joakim Pollen
AIAI: Mang en nordmann har opplevd at en vare ikke kan sendes til Norge. Shippn opptrer som mellommann og gir deg en adresse i landet du bestiller fra. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Har du handlet mye på nett, har du sikkert snublet over følgende utfordring før: Du finner en gjenstand du har lyst til å bestille, men så viser det seg at nettbutikken ikke sender til Norge.

Heldigvis finnes det courier-tjenester som kan opptre som et mellomledd. For noen år tilbake testet vi Jetcarrier, som fungerer fra USA og gir deg en amerikansk adresse å sende varen til. Varen blir etterpå videresendt hjem til din norske adresse.

Fungerer i mange land

I samme kategori havner den nye tjenesten Shippn. Men der Jetcarrier er fokusert kun på USA, kan du få adresser i mange land med Shippn.

Foreløpig er det ti land på listen, som blant annet inkluderer USA, Japan, Storbritannia, Australia og Tyskland, men det ser ikke ut til å være noe i veien for at denne listen blir utvidet.

For der Jetcarrier er et selskap som står for vidersendingen, er Shippn mer laget som et sosialt nettverk, der hvem som helst kan søke om å bli en såkalt host, som fungerer som en mellommann for sendingen.

Shippn hevder å være møysommelige med å plukke ut slike, inkludert sjekking av identiteten, siden kundene tross alt er nødt til å kunne stole på at disse videresender pakken som forventet.

Slik fungerer det

Har du funnet en vare du vil bestille, logger du på hos Shippn og velger det aktuelle landet. Dernest kan du velge hvilken av vertene du vil at nettbutikken skal sende varen til:

VELG SELV: Shippn har flere verter i hvert land, slik at du kan velge hvem av dem du vil at skal videresende pakken din. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
VELG SELV: Shippn har flere verter i hvert land, slik at du kan velge hvem av dem du vil at skal videresende pakken din. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

Her får du blant annet se hvor mange pakker de allerede har videresendt, om de tilbyr ompakking av varer (slik at du kan samle flere pakker i én) og lignende.

Klikker du på en av dem, får du opp et skjema der du angir landet pakken skal sendes til, vekten på pakken og verdi på varen. Da får du kalkulert fraktprisen, som må betales i forkant før du får oppgitt adressen du skal fylle ut når du bestiller fra nettbutikken.

BEREGN: Angi vekt/volum, så får du beregnet hvor mye det koster å få varen videresendt. Skjermdump: Pål Joakim Pollen
BEREGN: Angi vekt/volum, så får du beregnet hvor mye det koster å få varen videresendt. Skjermdump: Pål Joakim Pollen Vis mer

I vårt fiktive tilfelle, der vi ønsker å bestille en vare på 3 kilo, koster det altså rundt 38 dollar å få varen sendt til Norge. Merk at fortolling og norsk moms kommer i tillegg, som vanlig når du bestiller varer for mer enn 350 kroner fra utlandet.

Som du ser av bildet blir varen ekspressfraktet med enten UPS, DHL eller TNT og forventes å bruke 2-5 dager fra den ankommer verten.

Hva koster det?

I likhet med Jetcarrier er Shippn åpne med prisene sine. Via priser-siden kan du beregne hvor mye det vil koste å sende en vare fra et gitt land til Norge.

Og som med Jetcarrier kan det noen ganger være litt vanskelig å beregne helt korrekt pris. Den belager seg nemlig enten på vekt eller volum på pakken, og spesielt volumet kan ofte være vanskelig å vite på forhånd. En lett gjenstand, som for eksempel en dunpute, vil ofte bli fakturert basert på volumet, som er ganske stort i forhold til vekten.

Sammenligner vi USA-priser ser vi at prisene ikke er så veldig ulike. I tabellen under har vi sammenlignet Shippn-prisene med flyfrakt fra Jetcarrier (de tilbyr også sjøfrakt, men det tar ofte vesentlig lenger tid):

Shippn Jetcarrier
0,5kg207 kr185 kr
1kg229 kr279 kr
3kg323 kr369 kr
5kg391 kr465 kr
10kg604 kr640 kr
20kg951 kr1 060 kr

Men merk at Jetcarrier-prisene inkluderer fortollingsgebyr, noe som vil komme i tillegg hos Shippn. Vår umiddelbare konklusjon er derfor at Shippn ofte vil være dyrere om du bestiller fra USA.

En fordel er imidlertid at tjenesten som sagt opererer i flere land, om du skulle finne noe snasent i Japan, Australia eller andre steder.

Mer informasjon finner du på shippn.com.

LES OGSÅ:
Hvor billig er det å handle svensk godis på nett?
6 grunner til å betale med PayPal
7 tips for en trygg netthandel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer