Shutdown day

Hvor avhengig er du egentlig av PC-en din?

Publisert
Sist oppdatert

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg nærmest er avhengig av PC og Internett.

Daglig skummer jeg igjennom dusinvis av nettsteder, sender og mottar flere hundre e-poster, Twitter-meldinger og haugevis med lynmeldingsbeskjeder.

Hva med deg?

>> Les også: Slik bruker du Outlook smartere

Ett døgn uten

Folkene bak Shutdown Day er sannsynligvis like avhengige, for 2. året på rad arrangerer de, ehm, Shutdown Day. Dette er et initiativ for å folk til å gjøre noe annet for en gangs skyld - nyte en tur i parken, være sammen med venner på ordentlig eller gjøre noe annet som de har godt av så lenge det ikke innebærer å stirre inn i en PC-skjerm.

En annen motivasjon er all energien som spares ved at folk skrur av maskinene sine. Beregninger på nettsidene deres viser hvor mye som vil spares av energi, og hva denne energien kan brukes på i stedet.

I skrivende stund er det nesten 10.000 som har lovet at lørdag blir en PC-fri dag, selv om Norge foreløpig er pinlig underrepresentert på kartet. Bare i Latvia er det registrert 70 ganger så mange deltakere som det er her til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer