Shuttle RefleXion - luksus miniPC til stuebruk?

Shuttle satte standarden for små PCer med sine elegante og praktiske kabinetter. Nå feirer de 20-års jubileum med RefleXion, en luksusutgave av mini-PCen.

Publisert
Sist oppdatert
Shuttle RefleXion - luksus miniPC til stuebruk?
Shuttle RefleXion - luksus miniPC til stuebruk?


MiniPCer har blitt svært populære blant mange. De er stilige og fleksible, de er lettere å ta med seg enn vanlige stasjonære, og mer fleksible enn bærbare. Bruksområdene spenner over et stort spekter, fra resepsjon og kontor til LAN-party og stuemaskin. Maskinene har hele tiden blitt oppgradert med den nyeste teknikken, både enten det gjelder brikkesett og prosessorstøtte eller tilkoblingsmuligheter og ekstrautstyr. Dessuten har designet blitt lagt mer og mer vekt på.

Lekker sak

Jubileumsmodellen er den lekreste vi har sett av Shuttles miniPCer. Den er sort, har et speilblankt frontpanel - derav navnet RefleXion - lagringsenhetene i front har sorte deksler, og sidepanelene har et stilig gitter.

I denne modellen inngår både 16x DVD-leser og USB 2.0 multi-format leser for minnekort, som sitter i stedet for diskettstasjon i den eksterne 3,5" brønnen.

Dessuten er det innebygd trådløst nettverk, med en avtagbar antenne som festes på bakpanelet.

Shuttle RefleXion - luksus miniPC til stuebruk?


På toppen av det hele følger det med en sort og grå polstret bærebag!

Maskinen er enda ikke leveringsklar, vi har mottatt et tidlig testeksemplar, men den skal være klar for salg nærmere jul.

Hva mangler den?

RefleXion er en "barebone", det vil si at den mangler prosessor, minne og harddisk. Som en av våre venninner så treffende bemerket - "akkurat som en blondine" (vår venninne har kastanjebrunt hår...).

Det er opp til kjøperen å bestemme hva slags maskinvare som skal monteres, og dette avhenger selvsagt både av bruksområde og budsjett.

Vi falt for designet, og etter å ha luftet ideen for husets frue og fått positiv respons, bestemte vi at vi vil sjekke ut hvordan det er å ha den i stua, som mediamaskin.

Da skal den kobles til TV og brukes først og fremst som opptaker og avspiller, med mulighet for innspilling direkte til DVD. Den vil selvsagt også inngå i husets allerede eksisterende trådløse nettverk, og formidle innhold i forskjellige former fra nettet, som egner seg til å vises på TV i stua. VHS-spilleren vil også bli koblet til.

Komponentvalg

Shuttle RefleXion - luksus miniPC til stuebruk?


Maskinen er bygget på Intels 865G brikkesett, og kan huse hvilken som helst av de nyeste Celeron eller Pentium 4 prosessorene. Til dette bruket har vi en mistanke om at det er tilstrekkelig å bruke en Celeron på 2,6 GHz, og heller bruke den tusenlappen man sparer på andre ting.

Vi vil også underveis i prosjektet montere inn en 2,6 GHz Pentium 4, for å teste om det har noe for seg i en maskin til dette bruksområdet.

Vi monterer 2 hyperraske 256 MB PC3700 minnemoduler fra Corsair, så er vi definitivt på den sikre siden.

Shuttle RefleXion - luksus miniPC til stuebruk?


Maskinen har mengder av inn og utganger, det er 6 USB 2.0 porter og 2 FireWire, S/PDIF, nettverk og VGA. Men det er ingen video-utgang, som det har vært på tidligere modeller.

Derfor må vi installere et nytt skjermkort med video ut, og til dette bruket har vi et Matrox G550 liggende som vi skal teste ut i første omgang.

For TV-delen kommer vi til å installere et av Leadteks TV-kort i Winfast TV2000-serien. Dette støtter både TV-titting, timeshifting, opptak og overspilling, samt lagring på harddisk eller brenning direkte til DVD.

DVD-brenneren vil naturlig nok bli en som støtter begge formatene, og vi kommer til å teste med en Nec-ND1300A.

Harddisken vi har valgt ut er en Samsung SpinPoint på 160 GB.

Du kan lese videre om installasjon og de praktiske erfaringene i denne artikkelen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer