Shuttle Spacewalker mini-PC

Åpner du en vanlig PC så er den nesten full av ingenting. Vi har sett på en løsning som har fjernet mesteparten av dette, og resultatet er en svært kompakt tass av en PC.

Shuttle Spacewalker mini-PC
Publisert
Sist oppdatert

Shuttle er mest kjent for sine hovedkort, men har i det siste skapt furore i en del kretser med sitt kompakte PC-design Spacewalker.

Systemet er bygget opp om standard PC-komponenter, i motsetning til andre mini-PC design som bruker komponenter fra bærbare. Det gjør konseptet mer fleksibelt, og Spacewalker selges derfor som et ”Barebone” design. Det innebærer at systemleverandører kjøper selve kabinettet med strømforsyning og hovedkort, og selv konfigurerer og monterer resten av komponentene som skal til. Det gir gode muligheter til spesialtilpasning.

Velutstyrt hovedkort

Hovedkortet har integrert grafikkdel basert på Savage 4 Pro og har utgang både for skjerm og TV – S-Video og Coax. Dessuten er det 4 USB-porter, 2 Firewire-porter, 10/100Mbit nettverk og integrert lyd.

Det er plass til et PCI-kort, men ikke av den lange typen. Et SoundBlaster Live! er det for eksempel plass til.

Valgfrie komponenter

Vårt testeksemplar kommer fra Valberg data, som har satt opp PCen med følgende tilleggskomponenter:1 GHz Pentium III512 MB minne40 GB Samsung harddiskTeac CD-W516E CD-brennerSamsung diskettstasjonPlassene for diskettstasjon og CD-ROM er naturlig nok med adkomst forfra, mens harddisken monteres på tvers, i en egen brakett som skyves inn fra baksiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer