Side 2 - Epson Stylus Color C82, med vår konklusjon

Publisert
Sist oppdatert
Nytt blekk med gode egenskaper

Det nye blekket, som Epson kaller DURABrite, skal blant annet gi bedre og skarpere utskrifter på vanlig papir, som vil leve lenger. Blekket er i tillegg vannfast, noe som gjør at utskriftene egner seg til plakater som skal brukes utendørs, etc. Kvaliteten viste seg da også å være svært god i våre praktiske tester på vanlig papir, både fotografier og tekst/grafikk. Utskriftene krøllet seg dessuten svært lite, selv på områder med mye farge, for eksempel store mørke partier.

Ulempen er at for å få de fine utskriftene holder det ikke å velge raskeste modus (economy) i styreprogrammet. Da får du matte utskrifter med dårlig detaljgjengivelse i grafikken, riktig nok hakket bedre enn på C80, men fortsatt et stykke bak sammenlignbare modeller fra HP og Canon. Velger du derimot Tekst eller Tekst/grafikk får du stort sett supre resultater, men det går dessverre ikke så raskt som vi hadde håpet.

Vi skyter inn at 5 tekstsider i economy-modus var unnagjort på 30 sekunder. Det er vanvittig kjapt, og skulle tilsi rundt 12-13 sider i minuttet ved kontinuerlig utskrift (sort tekst). Men kvaliteten blir derimot heller dårlig. Skal du bruke utskriften til mer enn korrekturlesning, måd du velge normal tekstkvalitet. Med disse innstillingene brukte C82 høyst ordinære 52 sekunder på de samme 5 tekstsidene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer