Side 5: Hastigheter

Vi har målt og sammenlignet hastigheten på fotoutskrifter, webutskrifter og tekstutskrifter. Her er variasjonene store!

Publisert
Sist oppdatert

Mange er opptatt av at utskriften skal bli fort ferdig. Dessverre er det stor forskjell på hva som opplyses i reklameannonsene og det du faktisk oppnår når du sender ut din første utskrift. Vår erfaring er at du aldri kan stole på oppgitte hastigheter.

Dyserens tar tid

For det første bruker mange skrivere tid på å rense dysene dersom det er en stund siden sist den var i bruk. I praksis kan det ta 30-40 sekunder fra skriveren begynner å "kverne" til den setter de første blekkdråpene på papiret. Det er først og fremst skrivere som bruker blekktanker uten integrert skrivehode, som har dette problemet.

Både Canon PIXMA iP4000 og Epson Stylus C86 bruker lang tid på å starte dersom det er en dag eller to siden sist de var i bruk. HP Deskjet 6540, som bruker blekktanker med integrert skrivehode, bruker derimot sjelden mer enn 5-6 sekunder - selv om du har vært på ferie mellom to utskrifter.

Tekstutskrifter

For å måle utskriftshastigheten på sort tekst, brukte vi vårt standard 5 siders Word-dokument, stilte kvaliteten til kladdemodus, og tok tiden fra skriverdriveren reagerte til utskriften lå ferdig i arkmottaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer