Side 6: Fotokvalitet

Den som tror at man må punge ut med mange tusenlapper for å få god fotokvalitet fra en blekkskriver, må tro om igjen.

Publisert
Sist oppdatert

HP Deskjet 6540 er den eneste av de tre skriverne som er "ekte" fotoskriver, dersom man følger de gamle reglene om at skriveren trenger minst 6 blekkfarger for å reprodusere fotografier. Men stadig høyere oppløsning og mindre blekkdråper er også viktig, og vår påstand er at de færreste vil oppleve fotoutskriftene fra disse tre skriverne som dårligere enn hva man får på en langt dyrere fotoskriver.

Må bruke lupe

Vi kjørte ut de samme fotografiene med og uten fotoblekk i den nevnte HP-skriveren, og forskjellen er i de fleste tilfeller liten. Det var først med vår svært avanserte vektorgrafikk-utskrift i Corel Draw vi tydelig kunne se forskjellene - riktig nok med lupe. Kontrastene var bedre, overganger er mykere, "prikkene" færre, og fargene renere.

Men hvordan klarte de andre to seg mot dette?

Canon iP4000 produserer de minste dråpene, og samme testutskrift viser vesentlig bedre kvalitet enn HP-utskriften som ble foretatt uten fotopatron. Kvaliteten er så høy at den tåler sammenligning med HP-utskriften med fotopatron.

Epson-utskriften er også fine, og bedre enn HP-utskriften uten fotopatron, men er den minst kontraststerke av de tre. Epson benytter pigmentert blekk, og en av innvendingene mot dette er nettopp at fotoutskriftene kan mangle litt "utstråling". Til gjengjeld har disse utskriftene for vane å beholde fargene svært lenge, selv uten å være tildekket av glass eller satt inn i album.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer