Siemens Gigaset SE505

Siemens opererer ikke bare sammen med Fujitsu, de leverer også trådløst nettverk under sitt eget merkenavn. Vi har testet Gigaset SE505 og PC Card 54.

Siemens Gigaset SE505
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenger vanskelig å få tak i en ruter som også er et trådøst aksesspunkt. De dukker opp fra den ene leverandøren etter den andre, og de aller fleste har i utgangspunktet de samme mulighetene.

Dette skyldes standardisering av komponenter, det er et lite utvalg av disse som går igjen hos de aller fleste produsentene, som er utviklet ut fra behovet hos målgruppen.

Den vanligste varianten inneholder en port for tilkobling til nettleverandørens boks, 4 svitsjede 10/100 Ethernet-porter og trådløst nett med en eller to antenner.

Vi har testet slike modeller med støtte for 802.11g fra 3Com og SMC, og Siemens - denne gangen uten partneren Fujitsu - tilbyr også sin variasjon over samme tema - Siemens Gigaset SE505.

Vi testet denne sammen med PC-kortet for bærbare, som har fått det fantasifulle navnet PC Card 54.

Installasjon og oppsett

Tilkoblingen er grei, selve ruteren kan enten stå på bord/hylle eller henges på vegg, tredd over 2 skruer. Du kan selv velge hvilken vei den skal henge, om kablene skal henge eller komme ut på toppen.

Konfigurasjon gjøres som vanlig via nettleseren, og ruteren oppførte seg helt eksemplarisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer