Siemens Nixdorf Scenic Mobile 510

Siemens Nixdorf har valgt å lage en bærbar PC som utseendemessig skiller seg ut fra de fleste konkurrentene. Først og fremst er den grønn, liten og lett. Den har også brukbare ytelsestall og utbyggingsmuligheter.

Publisert

I bruk

Scenic Mobile 510 er en 233 MHz Pentium MMX-basert maskin som til vår test kom med 32 MB minne og 2167 MB harddisk. Maskinen er grønn og bærer faktisk preg av at Siemens har ønsket å ha et utseende/design som er litt utenom det vanlige. De har lyktes i så måte, alle som så maskinen hadde en mening om utseendet, i hovedsak positiv.

Ellers har maskinen strømforsyning innebygget, noe vi egentlig synes er en fordel -- i hvert fall frem til man opplever batterier som fungerer i rundt ti timer. Selv med denne innebygde strømforsyningen, viste det seg at Scenic Mobile ikke veide mer enn 2,5 kilo, hvilket er meget bra.

Ytelsesmessig endte denne maskinen hakket under de andre 233 MHz maskinene, mens CD-ROM-spilleren i maskinen, en 20x sak, var den raskeste vi har testet til nå.

I Scenic Mobile-serien har batterier, diskettstasjon og CD-ROM-spiller akkurat samme form, slik at man fritt kan velge hvilke kombinasjon av disse man vil ha i maskinen. Man kan f.eks. ha to batterier satt inn samtidig, hvilket også er en klar fordel. Da får man en batterilevetid på nærmere syv timer, noe som begynner å nærme seg det vi egentlig skulle ønske var vanlig på bærbare PCer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer