Siemens Nixdorf Scenic Pro D6

Dette er en kraftig bordmodell som egner seg for kraftbrukere, for eksempel programutviklere. Mange av disse foretrekker en bordmodell fordi det gir lettere adkomst ved endring av konfigurasjonen enn en gulvmodell. Denne maskinens konstruksjon vil være godt egnet til denne type brukere.

Publisert

Siemens Nixdorf Informasjons-systemer (SNI) er en av de europeiske elektronikkgigantene, og har i årevis levert datautstyr til større virksomheter, spesielt innen terminaler for bank- og postvesen. Siden PC’ene har overtatt store deler av dette markedet, og i tillegg utgjør et eget marked, er det naturlig at SNI satser sterkt på PC-markedet.

Modellene vi har testet er de siste skuddene på stammen i Scenic serien. De har fått nye hovedkort – D981 – som er produsert av SNI i en av Europas mest moderne fabrikker og basert på den siste tilgjengelige teknologi.

Windows 95 var både forhånds-installert og på CD-ROM. I tillegg var det med en CD-ROM med oppdaterte drivere og tilleggsprogramvare, samt engelsk brukermanual og CD-ROM for Matrix Millenium-skjermkortetMaskinen var satt opp korrekt fra leverandøren og oppførte seg eksemplarisk i alle sammenhenger. I tillegg plasserer den seg høyt på våre ytelsesmålinger.

Maskinen ga generelt et svært godt inntrykk og kan trygt anbefales.

Konstruksjon

Scenic Pro D6 er ganske originalt for en bordmodell basert på ATX-formatet. Andre fabrikanter benytter andre (og ofte svært egne) formfaktorer på bordmodeller for å få maskinen lavere, det nye NLX-formatet er designet spesielt for å tilby et standardiserte lavprofil-format. Kabinettet har dessuten et nøkternt og solid design og er enkelt å åpne for installasjon av tilleggsutstyr. Lagringsenhetene er plassert over hverandre med et beskyttelsesdeksel som kan skyves foran disse. Dette dekselet gir også en viss støydemping. Det er dessuten montert en smartkortleser for å begrense adgangen til maskinen – en sikkerhetsdetalj som kan være svært viktig i mange virksomheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer