Siemens' trådløse fremtid

Siemens lanserte hele ni nye mobiltelefoner på CeBit i dag, og ga oss et sjeldent innblikk i fremtiden. Da kan vi handle varer med radiobrikker fra telefonen, og se bakkesendt digital-TV på mobilen - som ikke lenger ligner på en mobiltelefon.

Siemens' trådløse fremtid
Publisert
Sist oppdatert

I Siemens sin fremtid bruker alle mobil teknologi, til nesten alt. Derfor har designlaboratoriet deres laget massevis av prototyper som hjelper deg å handle, trene, se TV og holde kontakten på alle tenkelige måter.

Digital treningskamerat

Runster-prototypen endrer for eksempel takten på musikken slik at den holder samme takt som deg når du løper, og den følger med på hvordan det går med deg. Derfor kan den gi deg oppmuntrende beskjeder og tilbakemeldinger om hvordan treningen går. I følge Siemens vet Runster også når du er sliten, og da administrerer den litt ekstra motivasjon.

Med spesielle Bluetooth-huber innenfor rekkevidde skal du også kunne flyte fritt mellom ISDN, analog og mobiltelefoni fra det samme håndsettet, takket være Siemens egenutviklede Cordless Telephony Profile. Dermed skal du kunne bruke den samme telefonen på ørten forskjellige netteverk, og bruke det nummere som passer best akkurat der du er.

Betaler i butikken

Men det er bare begynnelsen. For Siemens-telefonene vil i fremtiden kunne handle for deg, så snart radiofrekvensidentifikasjonsbrikkene RFID kommer for alvor - og det gjør de allerede. Med en spesialutviklet sender/mottaker på telefonen kan du få telefonen til å registrere og betale for varene du tar med deg fra butikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer