Siemens Xpert 7922 multimedia PC

Med modellserier tilpasset forskjellige målgrupper, har Siemens fått en solid fot innenfor det norske PC-markedet. Vi har testet Xpert 7922, en av toppmodellene for multimedia.

Publisert

Siemens Xpert 7000-serien er minitårn som leveres i en rekke forskjellige konfigurasjoner. Modell 7922 som vi har testet, ligger hakket under toppmodellen 7022, og har 400 MHz Pentium II prosessor og 64 MB minne. Forskjellen er at toppmodellen kjører på 450 MHz og har 128 MB minne.

Moderne lagringsenheter

Maskinen var utrustet med en 9,7 (10,1 oppgitt størrelse) GB EIDE/ATA33 harddisk fra Western Digital. Denne har en søketid på under 11 ms og virket rask både i bruk og i målinger. Den ga heller ikke fra seg sjenerende støy eller varme.

Øverst i kabinettet sitter en Toshiba DVD-ROM av typen SD-M 1202. Denne opererer med 4,8x hastighet som DVD og tilsvarer en 32x CD-ROM. Dekoding av DVD skjer i programvare, assistert av grafikkbrikken fra ATI.

Integrert grafikk og lyd

Maskinen har en integrert grafikkløsning, som er basert på brikken ATI Rage Pro og 4 MB fast skjermminne.

Dette innebærer både at minnet ikke kan oppgraderes, og at grafikkløsningen ikke kan erstattes med en kraftigere type, siden det verken er AGP- kortplass eller sokkel for minneutvidelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.